Ziare.com

Proiecte POSDRU: 400 milioane euro platite de la buget, dar nedecontate de CE

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 08:05

   

Proiecte POSDRU: 400 milioane euro platite de la buget, dar nedecontate de CE
In ultimii doi ani, a fost platita de la buget catre beneficiarii de proiecte pe POSDRU o suma totala de aproximativ 400 de milioane de euro, insa acesti bani nu au fost decontati de la Comisia Europeana, intrucat nu au fost trimise cereri de rambursare catre acest organism, a declarat, marti, la Sinaia, directorul general al AMPOSDRU, Cristian Ababei.

"In ultimii doi ani, Autoritatea de Management sau cei care au gestionat aceasta zona nu au transmis catre Comisia Europeana o suma destul de importanta de bani spre rambursare (...), undeva in jur de 400 de milioane de euro. (...) Sunt cereri de rambursare platite din bugetul de stat care nu au fost transmise catre Comisie pentru decontare', a afirmat Ababei.

Potrivit acestuia, peste 70% dintre cererile de rambursare nu au fost raportate in Sistemul Unic de Management al Informatiei (SMIS).

"Peste 70% din cererile astea de rambursare nu au fost introduse in SMIS, iar cele care au fost introduse in SMIS aveau anumite greseli si nu s-a facut efortul de a le corecta", a adaugat Ababei.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

In ceea ce priveste motivele pentru care s-a ajuns la o astfel de situatie, directorul AMPOSDRU a precizat ca una dintre cauze este "lipsa de instruire a angajatilor din cadrul de Autoritatea de management pe zona sistemului informatic".

Cristian Ababei a participat, marti, la Sinaia, la conferinta anuala "POSDRU - principalul instrument pentru formare, ocupare si incluziune sociala din Romania".

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1633 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dragi Romani?

Datorita mizeriilor usl-iste C E vo da frumusel prin gura.Cu asa nenorociti la conducerea tarii asa rezultate.USL=gunoaie de politicieni

 

@next...

daca ai comentarii de facut, fa-le la obiect sau cauta-ti altceva mai bun de facut, ca de propagandisti suntem satui. Aceste sume imense de bani care trebuiau trimise la rambursare au fost in mandatul Udrea care se lauda peste tot cu rata de absortie a ministerului pe care il conduce ea. Aceste proiecte nu au fost trimise la rambursare, nu pt ca nu erau pregatiti angajatii sa introduca date in SMIS, ci pt simplul fapt ca, contineau nereguli grave si erau cu siguranta rejectate de CE.

Inca o realizare marca PDL!!

Votati cu incredere PDL,in decembrie.
Parca pentru o economie de 500 milioane de euro,au taiat la toti bugetarii si pensionarii salariile si pensiile.Uite unde este economia realizata!!!

 

Imi vine sa injur si sa ..nici nu stiu ce sa zic!!

PDL a dat afara mii de bugetari ,pe motivul supradimensionarii si si-au angajat,rudele si prietenii.Toti tantalaii,cu diplome cumparate,toate beizadelele si ciurucurile au ajuns sa lucreze in domenii vitale.Vorba vine sa lucreze,sa mulga sistemul, de acolo,ca uite ce-au facut.Anul de guvernare si 100 de milioane de euro.Si ne miram ca nu atragem fonduri europene.Pai cum sa poti? Acum ce sa mai facem? Ne uitam unii la alti si ne suflam in cimpoi,a paguba.Macar bine ca stim si asta,desi de cald nu ne tine.Poate dam odata de pamint cu astia la alegeri,dar asa,pentru totdeauna.

 

Statul e din nou pagubit

Alta paguba, de data asta de 400 milioane euro, provocata bugetului de stat. Si, bineinteles, nimeni nu va fi luat de guler pentru asta, nicidecum bagat la racoare. In ce tara traim? Oare daca se intampla asta in SUA, UK, Germania, Franta, ca sa nu mai zicem de China (nici nu vreau sa-mi imaginez), ce pateau cei responsabili de gaura asta asta? Taiem pensii, salarii, marim TVA, inchidem scoli, spitale - toate pentru a reduce din cheltuielile statului, - dar pe de alta parte risipim sute de milioane de euro, bani care ar fi trebuit luati din fonduri UE. Sau poate ca cei care ar fi trebuit sa-i ceara la UE au fost "incurajati" sa n-o faca? Totul e posibil. Pana cand nu vom vedea functionari bagati la racoare pentru multi ani, pentru devalizarea bugetului de stat prin orice mijloace - furt, neglijenta, etc. - fenomenul nu se va opri pana cand nu va mai fi nimic de furat, adica pana la falimentul statului.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor