Romania, fruntasa dupa numarul cazurilor de fraude cu fonduri europene (Video)

Luni, 23 Iulie 2012, ora 10:59
3626 citiri
Romania, fruntasa dupa numarul cazurilor de fraude cu fonduri europene (Video)

Romania este pe primul loc in Europa dupa numarul cazurilor de frauda cu fonduri europene, potrivit unei analize a Comisiei Europene si a Biroului European antifrauda.

In 2011, in Romania s-au inregistrat 225 de cazuri de frauda ce au implicat fonduri europene, se arata in raport, citat de TV5.

Uimitor este faptul ca, pe locul al doilea, se afla Germania, cea mai mare economie din zona euro, cu 168 de astfel de cazuri.

Podiumul este completat de Italia, cu 112 cazuri. De altfel, Italia este pe primul loc din punctul de vedere al deturnarii de fonduri europene, in 2011, respectiv 380 de milioane de euro.

"Ceea ce este ingrijorator in cazul Romaniei este rata slaba a condamnarilor in urma procedurilor judiciare incepute", a declarat Lothar Kuhl, reprezentant al Biroului European antifrauda.

Potrivit acestuia, este mai importat sa se vada cat de eficient sunt gestionate de autoritati astfel de cazuri decat numarul lor. Astfel, tarile in care rata condamnarilor este scazuta tradeaza o ineficienta a sistemului judiciar.

In Romania, doar 23,4 la suta din cazuri sunt obiectul unei decizii judiciare.

Potrivit raportului, numarul mare de cazuri de frauda cu fonduri europene din Germania are explicatii demografice si geografice. Germania este tara cea mai populata din Uniunea Europeana si se afla in centrul continentului, fiind mai expusa la tranzitul de produse de contrabanda provenita din Europa de Est.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#fraude fonduri europene, #fraude fonduri europene Romania , #fonduri UE
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
vine timpul cand furtul si minciuna o sa fie predate in scoli !
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Ne mananca cainii !