Cum poti primi 10.000 de euro pentru a fi fermier?

Luni, 07 Martie 2011, ora 16:01
8273 citiri
Cum poti primi 10.000 de euro pentru a fi fermier?

Pentru a incuraja practicarea agriculturii, domeniu care ani la rand a reprezentat un punct forte al tarii noastre, statul, in colaborare cu Uniunea Europeana, ofera tinerilor ajutor nerambursabil daca incep pentru prima oara o activitate agricola ca sefi de exploatatii (Masura 112).

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este de 10.000 euro pentru o exploatatie agricola cu dimensiunea minima de 6 UDE (unitatea de dimensiune economica prin care se exprima dimensiunea economica a unei exploatatii agricole determinata pe baza marjei brute standard a exploatatiei, valoarea sa fiind de 1.200 euro).

Peste aceasta dimensiune, sprijinul pentru instalare poate creste cu 2.000 euro/1UDE, dar nu va putea depasi 25.000 euro/exploatatie, conform informatiilor din Ghidul solicitantului, disponibil pe site-ul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Sprijinul de instalare va fi acordat in doua transe. Prima transa se va acorda la data aprobarii de catre APDRP a solicitarii pentru acordarea sprijinului si este de 60% din valoarea sprijinului pentru instalare. A doua transa este de 40% din valoarea sprijinului pentru instalare si se va acorda la indeplinirea actiunilor prevazute in planul de afaceri, obligatoriu conformitatea cu standardele comunitare.

In total, contributia publica aferenta Masurii 112 este de 337 de milioane de euro din care 20% contributia Guvernului Romaniei si 80% contributia Uniunii Europene. Sprijinul acordat in cadrul masurii are ca scop dezvoltarea exploatatiilor agricole, care produc in principal produse agricole vegetale si animale (materie prima) pentru consum uman si hrana animalelor. Pentru instalarea tinerilor fermieri sunt disponibile fonduri nerambursabile pe care le puteti accesa pana in 2013.

Cine poate beneficia de fonduri nerambursabile

De acesti bani pot beneficia fermierii in varsta de pana la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii Cererii de finantare), persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole. Ca sa poti primi acest sprijin trebuie sa fii persoana fizica sau persoana fizica inregistrata si autorizata, intreprinzator titular al unei intreprinderi individuale sau asociat si administrator unic al unei Societati cu raspundere limitata - SRL.

Persoanele fizice vor fi acceptate ca potentiali beneficiari daca se angajeaza sa se autorizeze ca persoane fizice autorizate in termen de 30 zile lucratoare de la data primirii notificarii privind selectarea Cererii de finantare.

In cazul in care un solicitant a fost inregistrat cu mai mult de 12 luni, dar nu indeplinea conditia de accesare a sprijinului, (avea mai putin de 6 UDE), pentru stabilirea datei instalarii tanarului fermier se va realiza pe baza istoricului exploatatiei de la APIA de la data primei inregistrari de catre expertii de la APDRP.

In situatia in care se constata ca exploatatia agricola a solicitantului indeplinea conditia minima (dimensiunea exploatatiei agricole este cuprinsa intre 6 - 40 UDE) cu mai mult de 12 luni inainte de depunerea Cererii de Finantare, acesta nu este eligibil pentru sprijin.

Conditii minime obligatorii pentru acordarea sprijinului

Pentru a putea primi sprijin in cadrul Masurii 112, solicitantul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba varsta sub 40 de ani si sa se instaleze pentru prima data in exploatatia agricola ca si conducator (sef) al acesteia, sa detina sau sa se angajeze sa dobandeasca competente si calificari profesionale in raport cu activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare.

O alta conditie este sa fie membru al unei familii de fermieri si sa fi lucrat mai mult de 50% din timpul sau de lucru in cadrul fermei (nu neaparat in ferma familiei), cel putin 12 luni inaintea instalarii sale pe cont propriu. De asemenea, acesta trebuie sa se angajeze sa urmeze, in primii trei ani de la primirea sprijinului, cursuri de formare profesionala prin Masura 111.

In ceea ce priveste studiile, ca sa poti primi ajutor trebuie sa fii absolvent de liceu sau de scoala profesionala/ scoala de arte si meserii in domeniul agricol, veterinar si economic cu profil agricol.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#bani itneri fermieri, #bani intors tara, #sprijin fermieri , #nerambursabile
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
toata lumea stie ca se merge pe spaga si relatii si din cauza asta nimeni nu a facut nici un comentariu ! citesti titlul si .... gata