Ziare.com

Someri calificati gratuit, premiati, iar mai apoi chiar angajati, cu fonduri de la UE

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 10:30

   

Someri calificati gratuit, premiati, iar mai apoi chiar angajati, cu fonduri de la UE
Sute de oameni din Valea Jiului vor fi informati si calificati, iar unii chiar angajati, in urma unui program finantat de Uniunea Europeana la Lupeni.

Proiectul are ca grup tinta somerii si oamenii care cauta calificari in meserii cerute pe piata muncii din zona sau chiar din strainatate.

"Din 30 de miliarde de euro cati sunt disponibili in UE pentru Romania pina in 2013 aproximativ 8 miliarde de euro sunt pentru acest fond pe care noi l-am accesat. Acestia sunt primii euro care vin aici iar noi deschidem acest drum cu o investitie in oameni. In municipiul Lupeni am regasit grupul tinta iar Fondul Social European este unul dintre cele mai vechi fonduri din UE", afirma Haralambie Vochitoiu, initiatorul proiectului.

La Lupeni, programul se desfasoara in parteneriat cu primaria si aici va fi si sediul unde pe parcursul celor doi ani vor avea loc intalnirile cu somerii si cu angajatorii.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Sper ca acest proiect sa se duca la bun sfarsit si sa reusim si altele aici in Valea Jiului unde se prind greu astfel de proiecte, dar este important ca acest proiect investeste in oameni", mai spune Cornel Resmerita, primar Lupeni

Proiectul a devenit operational din luna noiembrie si vine in sprijinul celor aflati in cautarea unui job mai bun.

"Proiectul se va desfasura timp de 2 ani si poarta numele 'Fii competitiv pe piata muncii!' Peste 300 de persoane vor fi formate cu privire la piata muncii, iar alte 200 informate si consiliate. De asemenea 200 mediate si 200 informate despre tehnicile de cautarea unui loc de munca. Trimestrial vom face o minibursa a locurilor de munca, 20 de persoane vor beneficia de servicii de consultanta si asistenta antreprenoriala si cel putin 2 oameni isi vor demara afacerea proprie ", spune Elena Jianu, manager proiect Lupeni.

Proiectul se desfasoara si la Petrosani, tot la valoarea de 500 de mii de euro si aici partenera este o firma privata.

"Vor fi calificati oameni in meserii cerute pe piata muncii cum sunt: administrator pensiune turistica, montator pereti si plafoane din gips carton, asfaltator, electrician, lucrator in gospodarie agroturistica sau lucrator in izolatii, iar grupul tinta este format din oameni din Petrosani si Uricani, toti someri", afirma Mihaela Trofin, manager proiect Petrosani.

La final, cei care se vor califica intr-o meserie noua pot pleca cu diploma, dar si cu o prima de 300 de lei, o parte vor fi angajati, iar doi dintre cei care se vor alatura proiectului vor deveni chiar antreprenori.

Citeste mai multe despre proiect fonduri europene someri
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1603 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce bataie de joc !

Situaria e mai proasta decat o stiam , 8 miliarde pentru recalificari . Probabil ca UE ne vede ca pe o tara furnizoare de forta de munca si nu ca un posibil partener economic . Pentru proiecte economice si de creare de locuri de munca sunt alocate fonduri de mai putin de 1 miliard de euro .
Bun , calificati niste mineri pe meserii de rigipsari , electricieni ,tinichigii , etc . Intrebarea care se pune e urmatoarea : dar cu cele cateva zeci de mii de someri care au deja aceste calificari si experienta si vechime ce facem ? Le dam ajutoare de somaj/asistenta sociala ?

 

?

daca este asa, atunci de ce pretind pentru manopera preturi mai mari decat in vest ?
De ce la noi nu functioneaza legea cererii si a ofertei in conditiile in care in acest sector nu se pune problema de monopol ?
Sa fie de vina lenea ...

preturi mai mari ca in vest la manopera ?

cu siguranta ca nu esti informat bine . Ar trebui sa cauti cu Gogu sa vezi ce preturi sunt in Franta pentru manopera la instalatii sau amenajari interioare . Daca preturile sunt mari atunci se intampla pentru ca gradul de ocupare e mic ( au lucrari mai putine ) . " Lenea " e un concept comunisto-pdlist ( pentru ca sunt la putere si vin cu aceasta idee ) ; eu am lucrat cu multi meseriasi si niciunul nu suferea de " lene " . In armata aveam un coleg din Bacau care , atunci cand statea degeaba spunea ca are ora sexuala : il f**** lenea .

fr

din acest punct de vedere francezii seamana cu romanii...

Calificarea fortei de munca

Cred ca o sa predea si D-l profersor de economie alternativa Ion Iliescu!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor