Ziare.com

Ministerul Muncii - proiecte de aproape 150 milioane de lei, finantate majoritar de la buget

de Constantin Pescaru
Joi, 27 Septembrie 2012, ora 08:27

   

Ministerul Muncii - proiecte de aproape 150 milioane de lei, finantate majoritar de la buget
Ministerul Muncii are in derulare noua proiecte, a caror valoare este de aproximativ 150 milioane de lei. Insa finantarea lor este asigurata, in mare parte, de la bugetul statului, si nu din bani europeni.

Astfel, potrivit informatiilor transmise la cererea Ziare.com, institutia are contracte de finantare semnate din 2010-2011, pentru aceste proiecte, care sunt implementate pe o perioada de 3 ani. Totodata, se precizeaza ca ele sunt cofinantate din Fondul Social European.

Din suma de aproape 150 milioane de lei, doar 15,2 milioane de lei reprezinta bani obtinuti de la UE, adica mai putin de 10%.

Care sunt proiectele Ministerului Muncii

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

1. Proiectul strategic "Synthesis" - un parteneriat pentru incluziune sociala isi propune facilitarea invatarii reciproce intre reprezentanti ai institutiilor si organizatiilor statelor membre in scopul consolidarii retelei europene transnationale pentru promovarea si dezvoltarea de programe incluzive destinate tinerilor aflati in dificultate.

Implementarea proiectului se realizeaza printr-un amplu parteneriat transnational care reuneste 14 parteneri din 8 state membre (Romania, Belgia, Franta, Spania, Italia, Finlanda, Lituania, Slovenia).

Suma alocata: 14,415 milioane de lei (din care: cofinantare - 3,441 milioane de lei si cheltuieli neeligibile - 650.404 lei).

2. Proiectul "O piata incluziva a muncii in mediul rural" - are ca obiectiv general de a contribui la dezvoltarea durabila a mediului rural prin cresterea oportunitatilor de angajare sau de antreprenoriat a persoanelor ce apartin grupurilor vulnerabile. Grupul tinta este format din tineri (16 - 35 ani), cu domiciliul in mediul rural, fara un loc de munca.

Suma alocata: 19,458 milioane de lei (din care co-finantare 2,604 milioane de lei si cheltuieli neeligibile 933.592,74 lei).

3. Proiectul "Cresterea gradului de implementare a legislatiei privind serviciile sociale la nivel local in contextul procesului de descentralizare" - are ca scop consolidarea capacitatii autoritatilor locale in vederea dezvoltarii si furnizarii de servicii sociale, de calitate si adaptate nevoilor identificate la nivel local, pentru favorizarea incluziunii sociale a persoanelor vulnerabile.

Partenerul international este Universitatea din Barcelona, Spania.

Suma alocata: 15,419 milioane de lei (din care 2,277 milioane de lei cofinantare)

4. Proiectul "Viata dupa gratii" - are scopul de a sustine integrarea sociala si pe piata muncii a fostilor detinuti.

Suma alocata: 17,515 milioane de lei (din care cofinantare: 1,456 milioane de lei si cheltuieli neeligibile: 582.300 lei).

5. Prin proiectul "Echilibru - o noua abordare a vietii familiale cu cea profesionala" - Ministerul Muncii vrea se asigure standarde europene pentru ingrijirea copiilor si sa-i sprijinim pe parinti sa se reintoarca la munca. Ministerul Muncii vrea sa deschida trei centre de excelenta pentru copii. Parteneriate incheiate cu institutii din Italia si Spania.

Suma alocata: 20,514 milioane de lei (din care cofinantare 2,238 milioane de lei, cheltuieli neeligibile 560.404 lei)

6. Scopul proiectului "O sansa pentru o viata demna" este de a contribui la imbunatatirea competentelor profesionale ale persoanelor care ofera ingrijire persoanelor cu dizabilitati si persoanelor suferind de boli rare in vederea acordarii de servicii sociale de calitate.

Suma alocata: 16,647 milioane de lei (din care 2,726 milioane de lei cofinantare si 935.000 lei cheltuieli neeligibile)

7. Prin proiectul "COMBAT - Consiliere, Ocupare, schimbarea Mentalitatilor, eliminarea Barierelor, Accesibilizare, Training" se doreste o abordare integrata a accesului pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati, atat din perspectiva angajatorului, cat si din perspectiva angajatului - persoana cu dizabilitati sau nu.

Suma alocata: 18,608 milioane de lei

8. Proiectul Fem RRom isi propune imbunatatirea accesului femeilor de etnie rroma pe piata muncii si sprijinirea economiei sociale prin promovarea si dezvoltarea unor servicii integrate, crearea unor cooperative pentru femei, asigurarea accesului la educatie formala si dezvoltarea unor servicii de ocupare specializate si personalizate.

Suma alocata: 18,5 milioane de lei (din care 370.000 de lei cofinantare).

9. Proiectul "Parteneriat transnational pentru promovarea ocuparii fortei de munca (EMPLO-NET) " are ca scop promovarea schimbului de experiente si bune practici privind ocuparea fortei de munca, in vederea dezvoltarii unei piete inclusive a muncii.

Suma alocata: 6,309 milioane de lei
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1697 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor