Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un nou pasaj subteran in Bucuresti: Cel mai mare proiect de infrastructura din bani europeni

Joi, 08 Mai 2014, ora 15:30
4929 citiri
Un nou pasaj subteran in Bucuresti: Cel mai mare proiect de infrastructura din bani europeni

Un nou pasaj subteran rutier va fi realizat in perioada urmatoare in Bucuresti, in zona Piata Sudului. Proiect, in valoare de aproape 130 de milioane de lei, va fi finantat din fonduri europene.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi ca lucrarile la acest pasaj, care va face legatura dintre Calea Vacaresti si strada Nitu Vasile, vor dura 18 luni, precizand ca timpii de asteptare pentru soferii care tranziteaza zona vor fi redus cu 74%.

"Este cel mai mare proiect de infrastructura realizat din fonduri europene, pe Programul Operational Regional Regio, al carui contract de finantare a fost semnat in octombrie 2013 si al carui contract de executie este semnat azi (joi - n.red.) ", a spus Sorin Oprescu.

Blocat in trafic? Cel putin nu locuiesti in aceste cinci orase

Contractul a fost semnat cu Astaldi si Euroconstruct

Contractul de executie pentru proiectul "Modernizare infrastructura rutiera Piata Sudului" a fost semnat cu reprezentantii Astaldi si Euroconstruct.

Prezent la semnarea contractului, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a spus ca este vorba de inca un proiect care atrage bani europeni in Romania.

"Ca ministru al Fondurilor Europene, ma bucur ca inca un proiect care atrage bani europeni in Romania a fost inceput.

Pana in prezent, incepand din luna mai a anului 2012, avem peste cinci miliarde de euro atrase in Romania, ceea ce inseamna un salt spectaculos, dar care ne si obliga pe viitor, pentru ca mai avem multe miliarde de euro de atras prin proiecte europene", a spus Teodorovici.

Ministrul a tinut insa sa mentioneze ca, in privinta nivelului de absorbtie al fondurilor, Romania este inca pe ultima pozitie in Europa. Teodorovici a adaugat ca, pana la sfarsitul anului 2015, se poate ajunge la un nivel minim de absorbtie de 80 la suta, ceea ce ar putea duce la situarea tarii noastre pe o pozitie "fruntasa".

Primarul general al Capitalei a precizat ca proiectul presupune realizarea unui pasaj subteran rutier, care va face legatura dintre Calea Vacaresti si strada Nitu Vasile, dar si amenajarea a patru pasaje pietonale de-a lungul pasajului rutier si catre statiile de tramvai.

De asemenea, proiectul vizeaza modernizarea carasobilului in intersectia Calea Vacaresti - Oltenitei - Nitu Vasile prin asigurarea in sensul giratoriu a patru benzi de circulatie, precum si realizarea de legaturi pietonale printr-un pasaj subteran intre statia de metrou Piata Sudului si peroanele statiilor de tramvai aflate pe Soseaua Oltenitei.

Valoarea totala a proiectului este de peste 127 de milioane de lei, din care asistenta financiara nerabursabila este in valoare de aproximativ 96 de milioane de lei.

Durata de executie a lucrarilor este de 18 luni de la data inceperii lucrarilor, respectiv decembrie 2015.

Lungimea totala a pasajului va fi de 356 de metri, iar lungimea rampei de intrare in pasaj dinspre Calea Vacaresti, de 111 metri, a celei de iesire spre Nitu Vasile - 160 de metri, timpii de asteptare pentru traversarea zonei fiind redus cu 74,20 la suta.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#pasaj rutier Piata Sudului, #pasaj rutier Bucuresti, #Sorin Oprescu pasaj, #proiect fonduri UE , #proiecte fonduri