O primarie de comuna trebuie sa restituie un milion de euro catre SAPARD

Duminica, 12 Decembrie 2010, ora 22:01
3481 citiri
O primarie de comuna trebuie sa restituie un milion de euro catre SAPARD
Foto: Arhiva

Primaria comunei valcene Susani a ajuns sa fie executata silit pentru o datorie de peste un million de euro catre SAPARD, dupa ce a cheltuit banii pe un sistem de alimentare cu apa, care nu a functionat niciodata.

Pana sa ajunga la executarea silita, Fiscul a blocat si conturile Primariei Susani, de la inceputul lui 2010, informeaza Money.ro.

"Nu putem decat sa ridicam salariile, sa platim ajutoarele sociale pentru insotitori si sa asiguram lemnele pentru incalzire pentru perioada friguroasa," a declarat Gheorghe Staiu, primar Susani, judetul Valcea.

Cei un milion de euro au fost alocati de SAPARD in 2003 pentru alimentarea cu apa a celor sase sate ale comunei, iar lucrarea a inceput in 2004, cu termen de finalizare in 2005.

Desi SAPARD a acordat nu mai putin de cinci termene de prelungire a executiei, lucrarea nu a fost executata cum trebuie. Cismelele au fost montate prost, iar conductele nu aveau dimensiunile potrivite.

De aceea, in 2006, SAPARD a cerut rezilierea contractului si returnarea fondurilor. Primaria a ripostat, dar a pierdut procesele, la toate instantele - ultimul la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar primarul se plange ca trebuie sa plateasca in contul firmei care nu si-a facut treaba bine.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#primarie Valcea restitui fonduri, #fonduri europene SAPARD , #SAPARD