PNRR, un plan facut "pe genunchi" cu pretentia de a lua miliarde de euro, spun specialistii

Luni, 14 Iunie 2021, ora 14:55

   

PNRR, un plan facut "pe genunchi" cu pretentia de a lua miliarde de euro, spun specialistii
La finele lunii trecute, Romania depunea a doua varianta a PNRR, care, aproape deloc surprinzator s-a intors cu recomandari.

Desi au aparut voci ca PNRR a fost respnsi, ei bine, acesta nu poate fi respins, prin natura Mecanismului de Redresare si Rezilienta la nivel european. Dar, de fiecare data cand trimitem planuri incoerente la Comisia Europeana, ei ni le trimit inapoi cu niste adnotari, potrivit Project E.

Specialistii spun ca, in prezent, tara noastra se afla sub evaluare, iar asta inseamna ca se cer o gramada de clarificari.

"Dar trebuie sa spun clar ca solicitarile de clarificari fac parte din procesul de evaluare si se intampla in orice proiect. Problema la PNRR este ca e scris in intregime de presupusi profesionisti si totusi ni se cer clarificari pe lucruri elementare(...) PNRR este un proiect de clasa a 12-a de 142 de pagini. Singura diferenta dintre planul trimis initial si cel trimis pe 31 mai este numarul de pagini. Motiv pentru care Comisia Europeana a avut un feedback deloc placut pe marginea documentului trimis.", scriu cei de la Project-E.

Potrivit specialistilor, Cristian Ghinea este suspectat cp nu citit in intregime PNRR, altfel ar fi observat ca in anumite parti, capitole si subcapitole exista multiple referinte, note de subsol si trimiteri la sursa, pe cand in alte parti ale planului nu avem nici o referire.

"Se pare ca nu toti colegii domnului Ghinea sunt profesionisti si in orice caz nu a existat cineva care sa centralizeze si care sa dea o nota unitara intregului document", se mai arata in material.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2823 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MacGigi-HELVETpupincurist
rank 5
Si Veorica ar fi facut un plan mai bun si cel putin ar fi fost
cinstit , chiar daca ar fi ciupit ceva milioane , DAR NU AR FI AVUT pretentia sa fure MILIARDe de euro ca pnelistii penalisti ciuma galbena
GeluC
rank 5
Necazul mare este ca ...
PNRR-ul nu a fost 'facut' pe "Genunchele" unui psd-ist ?
Aveti puntintica rabdare sa primim verdictul UE.
darnic00
rank 5
Ba frate,
si ce niste Proiecte facea Dragnea, mamaa! Alea 6, sau 7, Spitale, autostrazi, asfalturi, blocuri, ce mai, mi-nu-na-ti-eee, mi-nu-na-tie! Si era simplu, functiona perfect. Ziua, Dragnea compunea Proiecte. Seara, le analiza Iriunuca, si cand vedea ea un hotelash, o vilutza, o carciumioara, acolo, pe malul Atlanticului, dar nu in Europa, nuu, ca aici deja vorbeau unii de Kovesi, ci taman in Brazilia, gata, Irinuca de acord, si Proiectul era Aprobat! A doua zi Dragnea lua dimineata banii, toti banii, bineinteles, si dupa masa banii deja erau la bronzat, in Brazilia! Aia da eficienta, nu ca acum, cand astia trimit hartiile la Bruxelles, aia de la Bruxelles mai baga vreo 3 virgule si 4 semne de intrebare in Proiect, si inapoi cu el la Bucuresti!
FrumoasaTara
rank 5
In primul, al doilea si al treilea rand, nu se spune "pe genunchi",
... ci "pe genunche", ca doar competenta la ciuma rosie este, vorba lui nenea Caragiale, ilustra, chiar daca lipseste cu desavarsire !!!
Unde sunt iecspertii ciumei rosii, adica balabusta musulmana shaideh, colectionarul de bani furati transformati in opere de arta ascunse prin pereti si primarul blond (daca exista blonde, trebuie sa existe si blonzi) care fiind excedat de volumul in crestere continua al banilor furati, a fost nevoit sa-i transforme in diamante si nu in ultimul rand sultanul stirb, galbejit si in zeghe care a transformat un teren al statului roman, adica insula Beline-ar, in mosie personala ???
Trageu baetii si fetele-aste un PNRR de statea ***-n coada si ar fi ingalbenit de invidie daca ar mai fi fost in viata si iluzionistul Iosefini uimit de miracolele ciumei rosii prin care dispar fara urma miliardele de euroi de la UE.
DAN-795
rank 5
CAND PRESA APARTINE PSD ului vom continua sa vorbim prostii
si sa traim in bezna ...unde drku s-a mai vazut ca agetiile de presa sa fie subventionate de interlopi care castiga licitatii si sa ne spuna altceva decat ce vrea ciuma rosie ?

Cine sunt acei baieti buni care apar in fiecare seara la Ciuvuca si Ciutacu care , sa critice PSD ul ?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor