Cele mai spectaculoase drumuri din Europa: Transfagarasanul, pe primul loc (Foto&video)

Vineri, 10 Iunie 2016, ora 15:02
11442 citiri
Cele mai spectaculoase drumuri din Europa: Transfagarasanul, pe primul loc (Foto&video)
Foto: Ford

Un jurnalist auto britanic a prezentat un clasament al celor mai bune drumuri din Europa, iar pe primul loc se afla Transfagarasan din Romania.

Proiectul la care a participat Steve Sutcliffe a fost realizat impreuna cu cei de la Ford si BP/Castrol, informeaza Geeky Gadget.

Astfel, traseele au fost notate in functie de criterii precum suprafata drumului, accesibilitate, ospitalitate, peisaj si, nu in ultimul rand, mancarea si bautura specifice la nivel local.

Echipa de cercetare a parcurs 15.000 de kilometri in 12 luni pentru a identifica acele trasee de pe Batranul Continent care-ti taie respiratia.

La final au fost alese cele mai bune 6 drumuri, pe care jurnalistul le-a testat apoi cu cele mai noi modele de la Ford: Focus RS, Mustang 5.0 cu motor V8 GT, Mustang 2.3 cu motor EcoBoost, Focus ST, Focus ST diesel si Fiesta ST.

Fiecare traseu a fost filmat si publicat de curand pe YouTube sub forma unei compilatii video numite "Europe's Greatest Driving Roads".

Pe primul loc se afla Transfagarasan, care a primit un scor de 51 de puncte dintr-un total de 60. In clip, jurnalistul Steve Sutcliffe sustine ca soseaua a fost construita in timpul comunismului, la comanda lui Nicolae Ceausescu, care "a vrut sa ofere oamenilor posibilitatea de a fugi in munti in cazul unei invazii a URSS".

"Daca esti un adevarat pasionat de condus, Transfagarasanul este locul care trebuie vizitat", a transmis britanicul.

Sursa: Ford

Iata toate drumurile care au intrat in top:

  1. Romania, Transfagarasan
  2. Marea Britanie, North Yorkshire, Blakey Ridge
  3. Spania, Catalonia, C462
  4. Franta, Alpi, D526 si D926
  5. Germania, Soseaua din Padurea Neagra, B500
  6. Mallorca, MA10 - "Drumul muntelui"

Transfagarasanul a fost inclus in mai multe topuri ale celor mai spectaculoase sosele, inclusiv in cel realizat de emisiunea britanica "Top Gear".

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#cele mai spectaculoase drumuri Europa, #top drumuri Transfagarasan, #drumuri Europa Transfagarasan , #modele