Craiova produce motorul Ford ecologic

Joi, 07 Iunie 2012, ora 17:02
2225 citiri
Craiova produce motorul Ford ecologic

Motorul EcoBoost, produs de compania Ford la Craiova, este unul dintre cele mai ecologice din clasa lui, a precizat, pentru Green Report, Cristian Prichea, brand manager Ford Romania.

Fabricarea motorului EcoBoost a inceput acum doua saptamani in doua unitati Ford - cea de la Craiova si cea de la Koln (Germania).

Motorul EcoBoost, pe benzina, are o capacitate cilindrica de un litru si este oferit in doua versiuni - de 100 CP si de 125 CP. Varianta de 100 CP, cea mai ecologica, are o emisie de CO2 de numai 109 grame pe kilometru, iar motorul de 125 CP emite trimite in atmosfera 114 grame de CO2 / kilometru.

Consumul mediu de benzina este de 4,8 litri/100 km. pentru versiunea de 100 CP, respectiv de 5 litri/100 km. pentru cea de 125 CP, astfel incat motorul EcoBoost se incadreaza in clasa energetica A.

Ford B-Max, produs la Craiova, campion la economie si emisii de carbon (Galerie foto)

Producerea simultana in doua uzine a noului motor este necesara intrucat acesta va fi instalat pe foarte multe automobile, iar uzina de la Craiova nu putea satisface intreaga cerere, a explicat Cristian Prichea.

Pe de alta parte, insa, compania Ford isi continua preocuparile in domeniul masinilor electrice si hibrid, mai "prietenoase cu mediul" decat cele echipate cu motor clasic. Compania Ford produce automobile hibrid incepand din anul 2004, dar ele se comercializeaza deocamdata numai in SUA.

Reprezentantii Ford au anuntat astazi, in cadrul conferintei Green Biz Forum de la Bucuresti, ca primele masini Ford hibride vor fi oferite pe piata europeana incepand cu anul 2013.

Citeste mai mult despre Craiova produce motorul Ford ecologic pune in valoare achizitiile pe GreenReport.ro.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: Ziare.com