Ford isi muta productia noului motor hybrid Duratec din Mexic in Europa. Capat de linie si pentru modeul Mondeo

Joi, 25 Martie 2021, ora 14:50
4337 citiri
Ford isi muta productia noului motor hybrid Duratec din Mexic in Europa. Capat de linie si pentru modeul Mondeo
Constructorul american se va orienta exclusiv spre motorizari hibrid/Foto: Ford Romania/Facebook

Producatorul auto american Ford a anuntat joi ca motorul Duratec hybrid 2,5 litri, care este produs in prezent la uzina Ford din Chihuahua, Mexic, va fi produs la fabrica din Valencia, Spania, de la sfarsitul lui 2022, alaturi de motoarele actuale de 2 l si 2,3 l, fabrica la care va mari capacitatile de asamblare a bateriilor. Constructorul auto anunta ca pana la mijlocul lui 2026, 100% din autovehiculele sale vor fi cu zero emisii, complet electrice sau plug-in hybrid, trecandu-se la versiuni complet electrice pana in 2030.

"Ford a anuntat astazi ca va continua sa investeasca intr-un viitor electrificat pentru operatiunile sale din Valencia. Noul motor Duratec hybrid 2,5 litri va fi construit la uzina sa de motoare din Spania de la sfarsitul anului 2022, si totodata Ford va creste si capacitatea de asamblare a bateriilor", anunta compania.

De la sfarsitul anului 2022, la fabrica din Valencia se va produce motorul Duratec hybrid 2,5 litri ce echipeaza versiunea europeana Kuga PHEV, dar si celelalte versiuni Kuga, Galaxy si S-MAX Full Hybrid. Motorul pe benzina cu ciclul Atkinson, de 2,5 litri este primul de acest tip produs de Ford in Europa si demonstreaza importanta pe care o au vehiculele PHEV si full-hybrid in gama actuala si viitoare a vehiculelor Ford in Europa.

"Astazi Ford face inca un nou pas in calatoria spre electrificare, oferind o punte catre un viitor complet electric al autovehiculelor noastre, demonstrand astfel angajamentul nostru continuu fata de operatiunile de productie din Valencia, unde am investit aproximativ 3 miliarde de dolari din 2011 pana in prezent", a declarat Kieran Cahill, vice presedinte, productie, Ford Europa.

Motorul Duratec hybrid 2,5 litri - care este produs in prezent la uzina Ford din Chihuahua, Mexic - va fi fabricat in Valencia alaturi de motoarele pe benzina EcoBoost de 2 si 2,3 litri, pentru care cererea de piata este considerabila.

De asemenea, Ford a confirmat o investitie suplimentara de 5,2 milioane de Euro pentru a sprijini capacitatile de asamblare a bateriilor la fabrica sa din Valencia, in urma unei investitii initiale de 24 de milioane de Euro anuntata in ianuarie 2020. Instalatia a inceput sa functioneze in septembrie anul trecut. Suplimentarea capacitatii de asamblare a bateriilor este necesara pentru a sustine cererea crescuta pentru productia de vehicule electrificate curente si viitoare, precizeaza compania.

La inceputul acestui an, Ford a anuntat o investitie de cel putin 22 de miliarde de dolari la nivel global in electrificare, aproape de doua ori mai mult fata de planurile de investitii anterioare ale companiei. Compania a anuntat, de asemenea, o investitie de 1 miliard de dolari in Centrul de Electrificare din Koln, Germania, pentru fabricarea vehiculelor electrice, primul centru de acest fel al companiei, in Europa. Primul autovehicul Ford complet electric, produs in Europa, va fi produs la Koln in 2023, cu potentialul unui al doilea vehicul complet electric.

Pana la jumatatea anului 2026, 100% din gama de vehicule Ford din Europa va fi cu zero emisii, complet electrica sau plug-in hybrid, cu obiectivul de a atinge o gama complet electrica pana in 2030.

Pe masura ce Ford evolueaza spre un viitor complet electric pentru autovehiculele sale, preferintele consumatorilor europeni se schimba. In 2020, 39% din vanzarile de autovehicule Ford au fost reprezentate de SUV-uri si crossovere - in crestere cu 8 puncte procentuale fata de 2019. Mai mult, clientii sunt mai increzatori in electrificare; peste 50% dintre proprietarii de Kuga au ales versiunea PHEV a modelului.

Ca urmare a acestor schimbari in preferintele clientilor, Ford va elimina treptat modelul Mondeo la sfarsitul lunii martie a anului viitor. Celelalte vehicule mari crossover si multifunctionale ale Ford - Ford Galaxy cu sapte locuri si Ford S-MAX - vor continua sa fie produse, versiuni hibride complete ale ambelor fiind lansate recent.

Lansat in 1993, Mondeo a fost primul autovehicul Ford considerat o masina "globala", menita sa consolideze gama de modele Ford din intreaga lume. De la lansarea sa in Europa, unde a inlocuit Ford Sierra, vanzarile Mondeo au ajuns pana in prezent la aproximativ cinci milioane de unitati.

Ford se angajeaza pe deplin sa-si dezvolte gama de autovehicule in Europa si sa-si consolideze pozitia cu modele precum Kuga, Puma si Explorer PHEV. Compania introduce noi modele in Europa- incepand cu noul Mustang Mach-E, complet electric si versiunea Mustang Mach-E GT care va fi lansata mai tarziu in acest an- dar si cu primul sau autoturism de volum, complet electric, care va fi lansat pe piata in 2023.

Ford Motor Company este o companie globala cu sediul la Dearborn, Michigan. Compania proiecteaza, produce, comercializeaza si furnizeaza o gama completa de masini Ford, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate si vehicule de lux Lincoln, furnizeaza servicii financiare prin Ford Motor Credit Company si preia pozitii de conducere in electrificare; solutii de mobilitate, inclusiv servicii de auto-conducere; si servicii conectate. Ford numara aproximativ 186.000 de angajati in intreaga lume.

Ford Europa produce, comercializeaza si ofera service pentru vehiculele sub marca Ford pe 50 de piete individuale si are aproximativ 43.000 de angajati la facilitatile proprii si asocierile in participatiune consolidate si aproximativ 58.000 cand sunt luate in considerare entitatile neconsolidate. In plus fata de Ford Motor Credit Company, operatiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relatii cu Clientii si 14 unitati de productie (10 detinute integral si 4 asocieri in participatiune neconsolidate). Primele masini Ford au fost livrate in Europa in 1903, acelasi an in care a fost fondata Ford Motor Company. Productia europeana a inceput in 1911.

Eveniment Quarterly Report

Analiză: Dezastru pe sfârșit de an? Creșterea economică prognozată, tot mai departe
Analiză: Dezastru pe sfârșit de an? Creșterea economică prognozată, tot mai departe
Prognozele oficiale și declarațiile reprezentanților statului român, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, continuă să estimeze pentru România o creștere anuală de peste 2% în 2023....
Tranzitul cerealelor ucrainene se vede în statistici: Cu cât a crescut greutatea mărfurilor manipulate în 2022 în portul Constanța
Tranzitul cerealelor ucrainene se vede în statistici: Cu cât a crescut greutatea mărfurilor manipulate în 2022 în portul Constanța
În timp ce greutatea totală brută a mărfurilor maritime manipulate în toate porturile Uniunii Europene a crescut cu 0,8% în 2022 față de 2021, portul Costanța a consemnat o majorare de 19...
#economie, #ford, #Ford Romania, #stiri auto , #modele