Inventie uimitoare: masina ce recunoaste proprietarul

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 00:09
3487 citiri
Inventie uimitoare: masina ce recunoaste proprietarul
Foto: Fox News

Problemele de securitate cu care se confrunta proprietarii de masini vor fi rezolvate printr-o inventie uimitoare: masina va fi dotata cu un sistem revolutionar de inalta tehnologie care recunoaste proprietarul dupa configuratia fetei.

In scopul de a imbunatati tehnologia din interiorul automobilului, Ford si Intel dezvolta recunoasterea faciala de pe tabloul de bord, potrivit Fox News.

Conceptul de cercetare este numit Proiectul Mobil, iar inginerii vor dota masina cu camere care pot fi integrate in sistemele existente, in prezent, la automobile.

Compania americana Ford Motor considera ca tehnologia va imbunatati viata privata si va da posibilitatea parintilor sa-si monitorizeze copiii.

Atunci cand cineva urca la volanul unei masini dotate cu Proiectul Mobil, automobilul va folosi un aparat de fotografiat pentru autentificarea conducatorului auto.

Daca sistemul nu recunoaste soferul, el va fi capabil sa trimita o fotografie a intrusului catre proprietarul masinii, care apoi poate da permisiunea folosirii masinii de catre altcineva.

Odata ce soferul este identificat, masina deblocheaza setarile pentru pornire.

Proiectul este inca in faza de experiment, iar deocamdata Ford nu intentioneaza sa-l introduca la masinile din productia de serie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#inventie securitate masini Ford, #recunoasterea faciala masini Ford, #recunoasterea faciala Ford Intel , #modele