Masinile devin tot mai sigure. Cand vom scapa de accidente? (Video)

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 23:37
2195 citiri
Masinile devin tot mai sigure. Cand vom scapa de accidente? (Video)
Foto: MSNBC

Producatorii de masini scot pe piata modele care incorporeaza noi tehnologii care le fac tot mai sigure, atat pentru soferi, cat si pentru pietoni.

Toyota si Ford au dezvaluit masini dotate cu sisteme ce pot detecta prezenta unei persoane in fata automobilului, scrie NBC News.

O asemenea tehnologie il poate ajuta pe sofer sa evite un impact sau cel putin sa micsoreze consecintele lui neplacute.

PCS de la Toyota

Sistemul Pre-Collision (PCS) creat de Toyota foloseste senzori plasati pe bordul masinii, care scaneaza soseaua, in timpul deplasarii.

In cazul unui risc de impact, sistemul il avertizeaza pe sofer, activand, in caz de urgenta, frana masinii. In plus, acesta ajuta si la manevrarea masinii, astfel incat pericolul sa fie evitat. Optiunea poate fi introdusa pana in 2015.

Tehnologie similara de la Ford

Cei de la Ford au facut demonstratii cu un concept similar anul trecut, in Europa. Tehnologia Obstacle Avoidance se bazeaza pe o combinatie de senzori si pe o camera aflata in spatele oglinzii retrovizoare.

Acestea scaneaza drumul pentru a detecta prezenta masinilor si a trecatorilor in fata. De asemenea, tehnologia Ford permite inclusiv evitarea unui pericol imediat aflat in fata masinii.

In Europa s-a incercat in ultimii ani introducerea unor noi reguli de constructie a masinilor, totul pentru a-i proteja pe pietoni si pe sofer, companiile din domeniu fiind nevoite sa faca unele schimbari.

Volvo si Nissan nu se lasa mai prejos

Cei de la Volvo au creat chiar un airbag exterior care poate usura impactul unui pieton cu partea din fata a masinii.

City Safety este o tehnologie care a fost implementata de Volvo cu succes, ea ajutand la evitarea pietonilor, dar si a animalelor mari de pe sosele.

Nissan dispune acum pentru modelul Infiniti Q50 de sistemul Direct Adaptive Steering, care sporeste siguranta pe sosele.

El permite mentinerea masinii pe banda corecta de circulatie, fara ca soferul sa faca vreun efort, chiar si la unele curbe mici. In viitor, sistemul poate fi folosit pentru evitarea pietonilor si chiar la parcarea masinii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#sistem siguranta auto, #sistem siguranta masina, #sistem electronic siguranta , #modele
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
"Masinile devin tot mai sigure."? Sigur! "Cand vom scapa de acciden