Ambasadorul SUA: Ford are nevoie de o autostrada pana la Pitesti pentru a creste productia

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 18:59
4617 citiri
Ambasadorul SUA: Ford are nevoie de o autostrada pana la Pitesti pentru a creste productia
Foto: Arhiva Ziare.com

Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a afirmat joi, la Craiova, unde a vizitat fabrica Ford, ca producatorul american de autoturisme are nevoie de o autostrada de la fabrica pana la Pitesti pentru a putea crestea productia peste nivelurile actuale.

Potrivit ambasadorului american, Ford are nevoie si de o infrastructura feroviara mai buna pentru a putea aduce piesele de care are nevoie si apoi sa isi poata exporta produsele.

"O nevoie foarte specifica este infrastructura mai buna - drumuri mai bune si legaturi feroviare mai bune - acest lucru nu este necesar numai Ford, dar si celorlalti producatori mari, inclusiv celalalt mare producator de automobile, Dacia, a cerut la randul sau infrastructura mai buna de drum. Cred ca este ceva ce este dorit si de foarte multi romani.

Ford planuieste o investitie majora in Romania, ce ar creste productia peste nivelurile actuale, insa pentru a face asta chiar are nevoie de o retea de autostrazi de la aceasta fabrica spre Pitesti, iar mai apoi spre Europa, care sa fie mult mai buna decat nivelul actual. De asemenea, au nevoie de o infrastructura feroviara mai buna pentru a putea aduce piesele de care au nevoie si mai apoi sa exporte produsele lor", a spus ambasadorul american, raspunzand unei intrebari ale jurnalistilor despre nevoile specifice ale fabricii Ford.

Cand incep lucrarile la autostrada Sibiu-Pitesti: Anuntul ministrului Transporturilor

Ambasadorul american a mai afirmat ca este foarte greu de prevazut o crestere a productivitatii la firma Ford fara aceste imbunatatiri de infrastructura.

In legatura cu investitiile americane care ar putea fi facute in viitorul apropiat in Romania, ambasadorul american a afirmat ca tara noastra ofera potential mare pentru investitori de toate felurile, insa trebuie sa se asigure conditii pozitive de investitie - stabilitatea, transparenta si predictibilitatea mediului de investitii.

"Convingerea mea ferma este ca Romania ofera potential mare pentru investitori de toate felurile - potential pentru investitori romani, potential pentru investitori europeni, potential pentru investitori japonezi, chinezi si americani, insa trebuie sa se asigure de pozitivitatea conditiilor de investitie, de stabilitatea, transparenta si predictibilitatea mediului de investitii si unul care este incurajator pentru companiile care trebuie sa faca alegerea foarte grea de a investi in Romania, in loc de altundeva in lume", a mai spus ambasadorul SUA.

Quarterly Report - Editia 4

Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar a ajuns la 3,24% din PIB după primele patru luni ale anului, soldul negativ cifrându-se la 57,29 de miliarde de lei, faţă de 35,88 de miliarde de lei sau 2,06% din PIB după...
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp a adăugat o nouă funcționalitate prin care utilizatorii pot seta mesaje de status în formă audio, cu o durată maximă de 60 de secunde. Această opțiune este disponibilă pentru...
#ambasador SUA autostrada Ford, #autostrada Pitesti Ford , #Romania