Ambasadorul SUA: Ford are nevoie de o autostrada pana la Pitesti pentru a creste productia

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 18:59
3080 citiri
Ambasadorul SUA: Ford are nevoie de o autostrada pana la Pitesti pentru a creste productia

Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a afirmat joi, la Craiova, unde a vizitat fabrica Ford, ca producatorul american de autoturisme are nevoie de o autostrada de la fabrica pana la Pitesti pentru a putea crestea productia peste nivelurile actuale.

Potrivit ambasadorului american, Ford are nevoie si de o infrastructura feroviara mai buna pentru a putea aduce piesele de care are nevoie si apoi sa isi poata exporta produsele.

"O nevoie foarte specifica este infrastructura mai buna - drumuri mai bune si legaturi feroviare mai bune - acest lucru nu este necesar numai Ford, dar si celorlalti producatori mari, inclusiv celalalt mare producator de automobile, Dacia, a cerut la randul sau infrastructura mai buna de drum. Cred ca este ceva ce este dorit si de foarte multi romani.

Ford planuieste o investitie majora in Romania, ce ar creste productia peste nivelurile actuale, insa pentru a face asta chiar are nevoie de o retea de autostrazi de la aceasta fabrica spre Pitesti, iar mai apoi spre Europa, care sa fie mult mai buna decat nivelul actual. De asemenea, au nevoie de o infrastructura feroviara mai buna pentru a putea aduce piesele de care au nevoie si mai apoi sa exporte produsele lor", a spus ambasadorul american, raspunzand unei intrebari ale jurnalistilor despre nevoile specifice ale fabricii Ford.

Cand incep lucrarile la autostrada Sibiu-Pitesti: Anuntul ministrului Transporturilor

Ambasadorul american a mai afirmat ca este foarte greu de prevazut o crestere a productivitatii la firma Ford fara aceste imbunatatiri de infrastructura.

In legatura cu investitiile americane care ar putea fi facute in viitorul apropiat in Romania, ambasadorul american a afirmat ca tara noastra ofera potential mare pentru investitori de toate felurile, insa trebuie sa se asigure conditii pozitive de investitie - stabilitatea, transparenta si predictibilitatea mediului de investitii.

"Convingerea mea ferma este ca Romania ofera potential mare pentru investitori de toate felurile - potential pentru investitori romani, potential pentru investitori europeni, potential pentru investitori japonezi, chinezi si americani, insa trebuie sa se asigure de pozitivitatea conditiilor de investitie, de stabilitatea, transparenta si predictibilitatea mediului de investitii si unul care este incurajator pentru companiile care trebuie sa faca alegerea foarte grea de a investi in Romania, in loc de altundeva in lume", a mai spus ambasadorul SUA.

Citeste si:
Ludovic Orban, tot mai aproape de a-și da demisia din PNL. Cine sunt liberalii care l-ar putea urma
Ludovic Orban, tot mai aproape de a-și da demisia din PNL. Cine sunt liberalii care l-ar putea urma
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a anunțat marți, 26 octombrie, că și-a dat demisia din grupul parlamentar al liberalilor, continuându-și activitatea ca parlamentar neafiliat. Orban a...
Senatorul Daniel Fenechiu, surprins de George Simion cu țigara aprinsă în Parlament. Răspunsul liderului liberal: ”Ești un jeg ordinar” VIDEO
Senatorul Daniel Fenechiu, surprins de George Simion cu țigara aprinsă în Parlament. Răspunsul liderului liberal: ”Ești un jeg ordinar” VIDEO
Senatorul PNL Daniel Fenechiu a fost surprins de copreședintele AUR, George Simion, în timp ce fuma în clădirea Parlamentului. Între cei doi parlamentari a avut loc un schimb dur de...
Sursa: AGERPRES