Blocaj la uzina Ford din Craiova: Productie oprita atat la masini, cat si la motoare

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 14:32
2750 citiri
Blocaj la uzina Ford din Craiova: Productie oprita atat la masini, cat si la motoare
Foto: Ziare.com

Ford va opri productia motoarelor la uzina din Craiova timp de opt zile in luna noiembrie, in timp ce asamblarea masinilor, activitate care este oprita in prezent, va fi reluata abia in jurul datei de 20 noiembrie.

"Ca raspuns la situatia precara a pietei europene, Ford Romania continua sa-si ajusteze volumele de productie la uzina de la Craiova si in noiembrie. Astfel, putem confirma pentru luna noiembrie oprirea productiei de vehicule timp de 13 zile, respectiv 8 zile in sectia de productie motoare.

Suspendarea timp de 8 zile a productiei de motoare este cauzata de cererea redusa pentru vehicule si se suprapune cu perioada de suspendare a productiei de vehicule", a precizat purtatorul de cuvant al companiei, Ana-Maria Timis, conform Mediafax.

Angajatii se afla in aceasta perioada in somaj tehnic si sunt platiti cu 80% din salariul de baza, conform Contractului Colectiv de Munca.

Masuri similare s-au luat atat in luna septembrie, cat si in octombrie. In plus, este posibil ca, pana la finalul anului, o parte dintre angajati sa stea acasa aproximativ 40 de zile.

Vanzarile din primele sapte luni ale anului in Europa de Vest, Romania, Turcia si Rusia au scazut cu 6,9% fata de anul trecut, pana la 778.100 de unitati, ceea ce asigura marcii o cota de piata de 7,5%.

Probleme la uzina Ford de la Craiova: Productia se opreste temporar. Angajatii, in somaj tehnic

Fabrica Ford de la Craiova opreste productia. 2.500 de angajati stau acasa

In Romania, Ford are o fabrica unde se produce modelul B-Max, care are 3.600 de angajati, dar si o uzina de motoare cu 402 de muncitori, unde sunt realizate propulsoarele EcoBoost de 1.0 litri (3 cilindri), care echipeaza modelul B-Max si 1.5 EcoBoost (4 cilindri), ce intra in dotarea modelului Mondeo vandut in Europa si China.

Quarterly Report - Editia 4

Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar a ajuns la 3,24% din PIB după primele patru luni ale anului, soldul negativ cifrându-se la 57,29 de miliarde de lei, faţă de 35,88 de miliarde de lei sau 2,06% din PIB după...
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp a adăugat o nouă funcționalitate prin care utilizatorii pot seta mesaje de status în formă audio, cu o durată maximă de 60 de secunde. Această opțiune este disponibilă pentru...
#oprire productie uzina Ford, #oprire productie Ford Craiova, #angajati Ford somaj tehnic, #angajati Ford somaj, #probleme uzina Ford Craiova , #Romania
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5