Ce pierderi are Ford Romania din cauza infrastructurii - De ce Dacia e avantajata de programul Rabla

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 20:11
6294 citiri
Ce pierderi are Ford Romania din cauza infrastructurii - De ce Dacia e avantajata de programul Rabla
Foto: Ziare.com

Ford Romania a anuntat o schimbare importanta la nivelul conducerii companiei, iar reprezentantii producatorului auto au profitat de aceasta ocazie pentru a enumera cele mai mari probleme pe care le intampina in tara noastra.

Gigantul american a anuntat ca directorul general Ford Romania, Zoltan Brassai, a fost avansat ca brand director in cadrul diviziei europene a companiei.

In consecinta, locul sau va fi luat de italianul Valerio Brenciaglia, care are 45 de ani.

Cei doi oficiali Ford au vorbit intr-o conferinta de presa, vineri, despre problemele pe care le intampina producatorul auto in tara noastra, arata Automarket.

"Daca am produce la capacitate maxima la Craiova, de la fabrica ar pleca zilnic 240 de camioane, in timp ce alte 240 de camioane ar veni spre fabrica. Nu avem infrastructura necesara. Nu avem sosele, poduri, nimic.

Iar problema nu e doar a producatorului, pentru ca furnizorii sunt cei mai afectati: camioanele lor stau sa intre in fabrica ore intregi doar pentru ca vin din timp ca sa nu strice fluxul de productie", a spus Zoltan Brassai.

Ford va produce un nou model la Craiova? Ce au discutat reprezentantii companiei cu Ponta

De asemenea, producatorul auto a mentionat ca exista o problema si cu programul Rabla.

"Desi in programul Rabla se avanseaza termeni precum eco sau protectia mediului, nu vedem nicio strategie coerenta in acest sens. Prin Rabla s-au scos 20.000 de masini vechi din uz, dar in tara au intrat alte 127.000 de masini second-hand cu emisii Euro 0. Iar bonusul eco la cumpararea unei masini a luat-o inapoi in loc sa creasca.

A ajuns la jumatate fata de anul trecut. Dacia este avantajata nu doar la nivel de program Rabla, ci si la nivel de bonusare la achizitie. Asta pentru ca Dacia nu are niciun motor Euro 6 in gama la aceasta ora", a adaugat Zoltan Brassai.

Pe de alta parte, cei de la Ford si-au manifestat in continuare intentia de a investi in tara noastra.

"Nu avem niciun plan de a inchide Craiova, de a pleca, ci avem de gand sa mentinem investitia in contextul urmatorilor ani", a punctat Valerio Brenciaglia.

Quarterly Report - Editia 4

Zbor Tarom cu probleme: Aeronava decolată pe ruta Paris - București a lovit păsări și a revenit pe aeroportul francez
Zbor Tarom cu probleme: Aeronava decolată pe ruta Paris - București a lovit păsări și a revenit pe aeroportul francez
Un zbor TAROM care circula pe ruta Paris – Bucureşti a avut probleme, vineri seară, 24 mai, după ce aeronava a lovit păsări şi a revenit pe aeroportul de unde a plecat imediat după...
Samsung Galaxy Z Fold 6 Slim: Noi specificații dezvăluite. Ce va oferi smartphone-ul
Samsung Galaxy Z Fold 6 Slim: Noi specificații dezvăluite. Ce va oferi smartphone-ul
Zvonurile despre noile modele Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra și Z Fold 6 FE au circulat de ceva vreme, iar acum a apărut informația despre o posibilă variantă suplimentară, denumită Samsung...
#Ford Romania probleme infrastructura, #Ford Romania infrastructura, #Ford avantaje rabla Dacia , #Romania