CEO-ul Ford Romania: Guvernul sa-si spuna clar planul si sa se tina de cuvant. E diferenta intre promisiuni si realitate

Miercuri, 23 Mai 2018, ora 21:41
5068 citiri
CEO-ul Ford Romania: Guvernul sa-si spuna clar planul si sa se tina de cuvant. E diferenta intre promisiuni si realitate
Foto: Arhiva Facebook/Ian Pearson

Ford anunta investitii majore in fabrica sa din Romania: peste 200 de milioane de euro, crearea a 1.500 de locuri de munca noi pentru muncitori romani si lansarea unui al doilea model produs in uzina din Craiova.

Intr-un interviu acordat RFI, presedintele Ford Romania, britanicul Ian Pearson, isi marturiseste angajamentul total fata de uzina de la Craiova, dar subliniaza ca autoritatile romane trebuie sa isi respecte angajamentele, in special pe cele legate de dezvoltarea infrastructurii rutiere si ferate. "Am vrea ca Guvernul roman sa spuna clar care este planul sau pentru viitor si sa se tina de cuvant", a afirmat el.

Ian Pearson a spus, la RFI, ca uzina din Craiova este in continuare foarte competitiva si, intrebat de ce fabrica a avut o productie anuala de doar o treime din tinta propusa, de 250.000 de masini pe an, el a explicat ca numarul de masini produse este determinat de piata, iar conditiile pietei nu au fost cele mai bune.

Legat de cele 1.500 de locuri de munca ce urmeaza sa fie create, CEO-ul Ford a spus ca va fi o combinatie de personal inalt specializat si de angajati cu cunostinte de baza si ca va fi introdus un al treilea schimb, acum uzina functionand cu doua schimburi, iar recrutarile vor incepe la finalul acestui an. "Toate aceste 1.500 de locuri de munca vor fi atribuite cetatenilor romani. (...) E extraordinar sa lucrezi cu ei. Sunt dispusi sa invete si sa se dezvolte. E excelent sa lucrezi cu ei", a afirmat Ian Pearson.

CEO-ul Ford a mai spus ca in acest moment costul cu transportul este mai mare in Romania decat in cea mai mare parte a vestului Europei si a transmis Guvernului roman sa isi respect propriile angajamente.

"De cand am venit in Romania, Ford a spus, ca de altfel toate companiile din sectorul auto, ca dezvoltarea infrastructurii este importanta nu doar pentru afacerile din aceasta tara ci si pentru atragerea de noi investitori. Exista o diferenta intre promisiunile care au fost facute (de autoritati, n.red.) si unde ne aflam in acest moment.

Nu suntem acolo unde am vrea sa fim si am spus asta clar Guvernului roman. El s-a angajat la un plan clar de dezvoltare a infrastructurii, iar noi suntem in contact constant cu Executivul pentru a ne asigura ca sunt respectate aceste termene. Mesajul din partea Ford, dar si a celorlalte companii din sectorul auto este: noi ne respectam anagajamentele pe care ni le-am asumat, autoritatile sa isi respecte si ele propriile angajamente", a declarat Pearson.

Intrebat daca in contextul anuntarii acestei investitii majore in fabrica de la Craiova conducerea Ford a avut noi discutii cu autoritatile romane, el a spus ca au existat discutii si ca reprezentantii companiei au subliniat ca vor ca Guvernul sa isi respecte angajamentele legate de dezvoltarea infrastructurii, prioritare fiind soselele de centura din jurul oraselor Bals si Slatina, ca parte a drumui expres dintre Craiova si Pitesti.

"De asemenea, toti reprezentantii industriei auto asteapta cu nerabdare ca autostrada dintre Pitesti si Sibiu sa fie gata la termen. La fel de importanta este si calea ferata dintre Craiova si Timisoara si Craiova si Calafat. (...) Orice companie are un plan de afaceri si priveste spre viitor. Stabilitatea si predictibilitatea din partea Guvernului sunt lucruri importante pentru noi. Intotdeauna sunt schimbari, schimbarea este un lucru bun, dar am vrea ca Guvernul roman sa spuna clar care este planul sau pentru viitor si sa se tina de cuvant", a adaugat CEO-ul Ford.

Quarterly Report - Editia 4

După ani de inflație devastatoare, Turcia se apropie de o "renaștere" economică, susțin analiștii unui colos bancar
După ani de inflație devastatoare, Turcia se apropie de o "renaștere" economică, susțin analiștii unui colos bancar
Un raport al băncii multinaționale de investiții Citigroup Inc susține că investitorii ar putea reveni în Turcia, după ce banca centrală a instaurat o politică monetară agresivă pentru a...
Zbor Tarom cu probleme: Aeronava decolată pe ruta Paris - București a lovit păsări și a revenit pe aeroportul francez
Zbor Tarom cu probleme: Aeronava decolată pe ruta Paris - București a lovit păsări și a revenit pe aeroportul francez
Un zbor TAROM care circula pe ruta Paris – Bucureşti a avut probleme, vineri seară, 24 mai, după ce aeronava a lovit păsări şi a revenit pe aeroportul de unde a plecat imediat după...
#Ian Pearson Ford Guvern respecte promisiuni , #Romania