Ford aduce 190 de roboti noi la Craiova pentru a incepe productia SUV-ului EcoSport

Joi, 16 Februarie 2017, ora 12:15
3558 citiri
Ford aduce 190 de roboti noi la Craiova pentru a incepe productia SUV-ului EcoSport
Foto: Ford Romania

Americanii de la Ford se pregatesc intens pentru demararea productiei SUV-ului EcoSport in fabrica din Craiova.

Gigantul auto a anuntat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca uzina din tara noastra trece printr-o serie de modificari pentru a putea incepe productia autoturismului de teren.

"Sectia caroserii, unde in prezent functioneaza 320 de roboti pentru a sprijini productia B-MAX, trece acum prin schimbari semnificative, deoarece 190 de noi roboti multifunctionali sunt in curs de instalare, iar acest lucru va avea contributii cantitative si calitative majore asupra produsului final.

Aproape jumatate din investitia anuntata pentru lansarea productiei modelului EcoSport este folosita in sectia caroserii, care este una dintre cele mai avansate sectii din punct de vedere tehnologic din sistemul de productie Ford pe plan global", se arata in comunicatul Ford.

De asemenea, presedintele Ford Romania, John Oldham, precizeaza ca modificarile fabricii din Craiova sunt in grafic, productia modelului EcoSport urmand a incepe la data stabilita.

"Suntem la zi cu tot ceea ce tine de procesul de transformare a fabricii de la Craiova, care este din ce in ce mai mai aproape sa primeasca noul model EcoSport pe liniile sale de productie. Echipele noastre sunt pe deplin dedicate sa asigure o lansare excelenta a produsului cu atat mai mult cu cat vrem sa aratam ca fabrica de la Craiova este 'caminul' potrivit pentru noul EcoSport datorita oamenilor si operatiunilor excelente de care Ford dispune aici", sustine oficialul Ford Romnia.

Ford EcoSport este un SUV de dimensiuni reduse ajuns deja la a doua generatie.

Prima generatie a debutat in 2003, construita numai in Brazilia, pentru ca din 2013, de la generatia a doua, productia sa fie impartita intre Brazilia, India, Thailanda si Rusia.

In prezent, la Craiova este produs MPV-ul (multi-purpose vehicle) B-Max.

M.D.

#Ford EcoSport Craiova, #Ford EcoSport produs Romania, #SUV Ford produs Romania , #Romania