Ford promite ca 30% din componentele noului model EcoSport se vor produce in Romania

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 19:51
3986 citiri
Ford promite ca 30% din componentele noului model EcoSport se vor produce in Romania
Foto: Facebook/Ford Romania

Presedintele Ford Romania, John Oldham, a afirmat joi, cu prilejul lansarii productiei noului EcoSport la fabrica din Craiova, ca 25-30% dintre componentele modelului vor fi produse in Romania.

"25-30% din componentele EcoSport sunt produse in Romania. Avem pe platforma noastra din Craiova 10 furnizori si este un lucru foarte important pentru noi si evident ca ne dorim sa aducem in Craiova si in Romania si alti furnizori. Dar ne uitam si la alte oportunitati de a aduce si alte produse", a spus presedintele Ford Romania.

Acesta a afirmat ca volumul productiei EcoSport va fi mai mare decat cel al modelului B-Max, la care fabrica a renuntat la 1 septembrie, si 60% din motoarele produse la Craiova vor fi folosite pentru echiparea EcoSport.

Potrivit presedintelui Ford Romania, primele modele EcoSport produse la Craiova vor ajunge pe piata din Europa la inceputul anului viitor, cand incepe si campania la nivel european.

Compania Ford nu a anuntat pana acum pretul EcoSport si nici care va fi volumul de productie.

Fabrica Ford din Craiova a lansat, joi, productia noului SUV EcoSport pentru piata din Europa pentru a acoperi, potrivit companiei, cererea in crestere a clientilor acestui segment. Reprezentantii Ford Europa au afirmat ca pentru productia noului model compania a investit la Craiova circa 200 de milioane de euro si urmeaza sa angajeze inca 1.700 persoane, astfel ca la finalul anului fabrica din judetul Dolj va avea 3.900 de salariati.

Fabrica din Craiova va fi singura unitate Ford unde se va produce modelul EcoSport pentru Europa (cu exceptia Rusiei). In total, fabrica va livra SUV-ul Ford pe 56 de piete de pe patru continente. Acestea includ piete foarte diverse precum Marea Britanie, Noua Caledonie (Oceania), Turkmenistan (Asia Centrala) sau Africa de Sud.

Alaturi de noul EcoSport, la Ford Craiova va continua productia motorului Ford 1.0 EcoBoost, singurul castigator al titlului "Motorul International al Anului" timp de patru ani consecutiv.

La lansarea productiei EcoSport au participat presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, reprezentanti ai administratiei publice centrale si locale, alaturi de aproape 4,000 de angajati Ford, in momentul in care de pe linia de asamblare a fabricii din Craiova a iesit primul exemplar EcoSport.

Citeste detalii despre SUV-ul construit la Craiova: Motorizari, preturi si dotari

Quarterly Report - Editia 4

Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar a ajuns la 3,24% din PIB după primele patru luni ale anului, soldul negativ cifrându-se la 57,29 de miliarde de lei, faţă de 35,88 de miliarde de lei sau 2,06% din PIB după...
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp a adăugat o nouă funcționalitate prin care utilizatorii pot seta mesaje de status în formă audio, cu o durată maximă de 60 de secunde. Această opțiune este disponibilă pentru...
#Ford componente Romania , #Romania