Iohannis si Tudose, la lansarea celui mai nou model Ford: Ce au discutat cei doi - UPDATE

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 11:50
18495 citiri
Iohannis si Tudose, la lansarea celui mai nou model Ford: Ce au discutat cei doi - UPDATE
Foto: Ford

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Mihai Tudose vor participa joi dimineata, la Uzinele Ford din Craiova, la lansarea celui mai nou model al producatorului auto.

"Prezenta domnului presedinte la acest eveniment este un semnal puternic pentru industria auto din Romania, care se bucura de avantaje competitive si care isi creeaza o reputatie din ce in ce mai buna pe piata europeana", a precizat marti purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

De asemenea, Biroul de Presa de la Palatul Victoria a precizat ca premierul Mihai Tudose va vizita Uzina Ford Craiova, in contextul demararii productiei de masa pentru noul Ford Eco Sport.

UPDATE 10:20 - Primul a ajuns seful statului, la ora 10:00. 20 de minute mai tarziu a sosit si premierul.

UPDATE 11:50 - Potrivit Mediafax, cei doi au discutat, inainte de evenimentul Ford, despre infrastructura care leaga Craiova de restul tarii, in timp ce premierul a dat asigurari ca in cateva zile se vor derula primele procedee privind lucrarile.

"Important este asigurarea unei infrastructuri de calitate pentru a reduce din diferentele regionale mari, infrastructura de transport trebuie sa fie prioritatea zero a oricarui Guvern. Ma bucur ca il avem aici pe premier, ministri, inainte in discutiile pe care le-am avut am atins aceste subiecte si am primit promisiunile necesare", a declarat presedintele Klaus Iohannis, la evenimentul de lansare a productiei pentru cel mai nou model al companiei - Ford EcoSport.

Premierul Mihai Tudose a afirmat ca in cateva zile se vor vedea si primele efecte in ceea ce priveste lucrarile de infrastructura.

"S-a vorbit de infrastructura. Am spus si reprezentantilor companiei si va spun si dumneavoastra. Nu facem infrastructura numai pentru companie, ci pentru intreaga Romanie. Astazi putem spune ca infrastructura care leaga Craiova de restul Romaniei ca nu mai suntem la nivel de promisiuni, ci in grafic. Saptamana asta sau saptamana viitoare sunt lucrari care sunt in atribuire. A fost un angajament al Romaniei", a declarat premierul Mihai Tudose, la Craiova.

Uzina de la Craiova a produs in 1 septembrie ultimul exemplar al monovolumului B-MAX, ca urmare a planurilor anuntate de companie, de inlocuire a sa cu SUV-ul EcoSport.

Ford va face investitii de circa 200 de milioane de euro, pentru ca liniile de productie sa fie transformate si pregatite de productia SUV-ului EcoSport, care pana in prezent a fost importat, pentru piata din Europa, din India.

Citeste detalii despre SUV-ul construit la Craiova: Motorizari, preturi si dotari

Quarterly Report - Editia 4

Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar a ajuns la 3,24% din PIB după primele patru luni ale anului, soldul negativ cifrându-se la 57,29 de miliarde de lei, faţă de 35,88 de miliarde de lei sau 2,06% din PIB după...
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp a adăugat o nouă funcționalitate prin care utilizatorii pot seta mesaje de status în formă audio, cu o durată maximă de 60 de secunde. Această opțiune este disponibilă pentru...
#Ford lansare Iohannis Tudose , #Romania