Noul Ford Fiesta a fost lansat in Romania

Sambata, 09 Martie 2013, ora 18:08
2994 citiri
Noul Ford Fiesta a fost lansat in Romania

Ford a lansat pe piata din Romania, la finalul lunii februarie, facelift-ul modelului de clasa mica, Fiesta, cu preturi pornind de la 10.400 de euro, pentru varianta cu trei usi.

Anul trecut, Ford a fost liderul de piata in Romania pe clasa mica, reusind sa vanda 1.870 de modele, ceea ce i-a conferit o cota de piata de 16.03 la suta.

La exterior, fata de varianta precedenta, lansata in 2008, au fost efectuate mici retusuri, farurile au fost redesenate si au primit un set de leduri, iar stopurile au fost si ele restilizate. In rest, cu exceptia capotei, a grilei frontale si a oglinzilor putin redesenate, masina este aceeasi.

Pe actuala generatie se regasesc si noile motoare de 1.0 litru si 100 de cai putere, care beneficiaza de tehnologia ecoboost. Aceste motorizari, care sunt produse la fabrica de la Craiova, au fost desemnate motorul anului 2012, oferind, potrivit constructorului, un consum mic, dar si o putere sporita.

Totusi, desi constructorul american a anuntat un consum mediu de doar 4,3 litri la o suta de kilometri parcursi, la drive-testul efectuat pe traseul Bucuresti-Azuga si retur a indicat un consum de 6,8 litri la suta de kilometri.

Ca si motorizarile de 0,9 litri ce se regasesc pe noile modele Dacia Logan si Dacia Sandero, acestea trag bine doar daca sunt turate la peste 3.500 de rotatii pe minut, atunci cand turbo compresorul intra in actiune. Desi te-ai astepta ca la aproape 6.000 de ture masina sa urle, aceasta este silentioasa, astfel ca nici nu iti dai seama ca ai ajuns la 70 de kilometri pe ora, iar tu ai ramas in treapta a doua a cutiei de viteze.

Bineinteles, ca fiind un model nou, din dotarile masinii nu puteau lipsi tehnologiile moderne, astfel ca noul Fiesta beneficiaza de sistemul Sync, prin care soferul isi poate conecta la computerul de bord telefonul mobil folosind sistemul bluetooth. Totodata, in cazul unui accident, sistemul Sync poate suna automat la serviciul de urgenta 112, comunicarea cu operatorul facandu-se in timp real.

Modelul beneficiaza de functia start-stop, care permite conducatorului auto sa scada consumul, atunci cand masina este oprita la semafor, repornirea facandu-se doar prin apasarea ambreiajului.

De asemenea, pentru a porni masina, nu mai este nevoie ca soferul sa introduca o cheie, masina detectand prezenta acesteia in interiorul sau. Practic, soferul poate sa tina cheia in buzunar sau in geanta, iar masina sa fie pornita.

O alta inovatie este reprezentata de sistemul My Key, prin care posesorul masinii poate limita anumite functii atunci cand imprumuta masina copilului. De exemplu, parintele poate limita viteza maxima de deplasare, volumul audio, dar si sa nu dezactiveze sistemele de siguranta ale masinii, precum controlul stabilitatii.

Competitorii noului Fiesta sunt Renault Clio, VW Polo, Peugeot 208 si Skoda Fabia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cuprinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#lansare Ford Fiesta Romania, #Ford Fiesta Romania, #noul model Ford Fiesta, #caracteristici Ford Fiesta, #noua generatie Ford Fiesta , #Romania