Probleme la Ford Romania: Compania opreste temporar productia in urmatoarele doua luni (Video)

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 16:06
2653 citiri
Probleme la Ford Romania: Compania opreste temporar productia in urmatoarele doua luni (Video)
Foto: Ziare.com

Ford Romania a decis sa opreasca productia la uzina de autovehicule, unde se asambleaza modelul B-Max, pentru cinci zile in luna martie si patru zile in aprilie.

"Compania continua sa isi ajusteze volumul de productie in functie de cererea de pe piata si va opri activitatea in Sectia de Operatiuni Vehicule timp de cinci zile in luna martie, respectiv trei zile in luna aprilie.

In ceea ce priveste Sectia de Productie Motoare, nu anticipam zile fara productie in perioada urmatoare. Datorita flexibilitatii sistemelor noastre, putem reactiona in timp util la cererile din piata inclusiv prin majorari de productie", a declarat Ana-Maria Timis, purtatorul de cuvant al Ford Romania.

Anuntul vine dupa ce, in februarie, muncitorii de la sectia de automobile au intrat in somaj tehnic in fiecare zi de vineri a lunii.

Probleme la uzinele Ford din Romania: Angajatii, trimisi in somaj tehnic

Masurile de acest gen au inceput in luna septembrie a anului trecut.

Totusui, exista si vesti bune pentru fabrica din Romania. Surse apropiate companiei au declarat publicatiei germane Bild ca o parte din productia modelului Fiesta ar putea fi relocata in tara noastra, incepand cu 2017. Decizia ar fi fost luata luand in calcul costul mai redus cu forta de munca, precum si cheltuielile de productie mai mici in comparatie cu uzina de la Koln, unde se asambleaza masina in prezent.

Mutare istorica pentru Ford: O parte din productia modelului Fiesta, transferata la Craiova

Constructorul auto produce la Craiova modelul B-Max si motoarele EcoBoost.

Quarterly Report - Editia 4

Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar a ajuns la 3,24% din PIB după primele patru luni ale anului, soldul negativ cifrându-se la 57,29 de miliarde de lei, faţă de 35,88 de miliarde de lei sau 2,06% din PIB după...
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp a adăugat o nouă funcționalitate prin care utilizatorii pot seta mesaje de status în formă audio, cu o durată maximă de 60 de secunde. Această opțiune este disponibilă pentru...
#Ford opreste productia uzina, #Ford opreste porductia, #Ford opreste productia martie, #Ford opreste porductia aprilie , #Romania