Probleme la Ford: Va opri productia si in decembrie. Ce se va intampla cu angajatii

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 15:31
1908 citiri
Probleme la Ford: Va opri productia si in decembrie. Ce se va intampla cu angajatii
Foto: Ziare.com

Ford Romania a anuntat ca a decis sa opreasca temporar productia in luna decembrie, urmand ca angajatii sa reia lucrul in 6 ianuarie, la sectia de motoare, respectiv in 8 ianuarie pentru asamblarea modelului B-Max.

"Ca raspuns la situatia precara a pietei europene, Ford Romania continua sa-si ajusteze volumele de productie la uzina de la Craiova in luna decembrie. Astfel, putem confirma pentru luna decembrie oprirea productiei de vehicule si motoare timp de 7 zile, respectiv in perioada 12- 20 decembrie", se arata in raspunsul Ford, furnizate la solicitarea Ziare.com.

Incepand cu data de 23 decembrie, fabrica va fi inchisa ca urmare a sarbatorilor de iarna, urmand ca activitatea sa se reia in data de 6 ianuarie pentru sectia de motoare, respectiv 8 ianuarie pentru cea de vehicule.

De asemenea, reprezentantii Ford au anuntat ca potrivit contractului colectiv de munca, in timpul zilelor de intrerupere a productiei, angajatii vor fi platiti cu 80% din salariul de baza.

Ford a oprit asamblarea de autovehicule pe perioade determinate, in septembrie, octombrie si noiembrie, luna aceasta fiind oprita si productia de motoare, timp de opt zile lucratoare.

Constructorul auto produce la Craiova modelul B-Max si motoarele EcoBoost.

C.P.

Quarterly Report - Editia 4

Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar atinge o valoare record după doar patru luni
Deficitul bugetar a ajuns la 3,24% din PIB după primele patru luni ale anului, soldul negativ cifrându-se la 57,29 de miliarde de lei, faţă de 35,88 de miliarde de lei sau 2,06% din PIB după...
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp a adăugat o nouă funcționalitate prin care utilizatorii pot seta mesaje de status în formă audio, cu o durată maximă de 60 de secunde. Această opțiune este disponibilă pentru...
#Ford opreste productia uzina, #Ford opreste productia, #productie oprita Ford decembrie, #decembrie Ford productie , #Romania