Probleme la uzina Ford de la Craiova: Productia se opreste temporar. Angajatii, in somaj tehnic

Vineri, 30 August 2013, ora 14:23
2430 citiri
Probleme la uzina Ford de la Craiova: Productia se opreste temporar. Angajatii, in somaj tehnic

Oficialii Ford au anuntat ca vor opri temporar productia de la uzina de la Craiova, cel putin 7 zile in luna septembrie, din cauza scaderii pietei europene de autovehicule.

Angajatii vor fi trimisi in somaj tehnic, timp de o saptamana, fiind remunerati cu 80% din salariu, conform Contractului Colectiv de munca.

"Nu putem face previziuni cu privire la urmatoarea perioada, pentru ca situatia se

poate schimba si datorita flexibilitatii in productie, ne putem misca in timp real

si putem creste productia", se arata in raspunsul primit la solicitarea Ziare.com.

In plus, potrivit Digi 24, cei care lucreaza la uzina de motoare vor fi lasati acasa timp de doua zile pe luna.

"Ca reactie la situatia precara a pietei europene, Ford Romania ajusteaza volumele de

productie ale uzinei de la Craiova si are in plan oprirea productiei pentru sapte

zile in luna septembrie, in cadrul sectiei Operatiuni Vehicule.

B-MAX continua sa fie cel mai bine vandut monovolum de dimesniuni mici din Europa,

dar, per total, piata auto continua sa scada comparativ cu anul precedent.

Ford Romania va continua sa isi alinieze productia la cererea efectiva a pietei si,

datorita flexibilitatii sistemelor noastre de lucru, putem reactiona in timp real

la schimbarile pietei, inclusiv prin cresteri de productie", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Ford B-Max, succes rasunator in Europa

"Suntem convinsi ca aceasta este o masura temporara si ca situatia se va ameliora pe

masura ce vanzarile de automobile pe piata europeana vor incepe treptat sa creasca", au adugat oficialii producatorului auto.

Raportul de vanzari al diviziei europene a grupului Ford arata ca in primele sapte luni ale anului au fost comercializate in zona centrala si de vest a Europei 44.100 unitati B-Max produse la uzina romaneasca de la Craiova.

Deocamdata, vanzarile din primele sapte luni ale anului in Europa de Vest, Romania, Turcia si Rusia au scazut cu 6,9% fata de anul trecut pana la 778.100 de unitati ceea ce asigura marcii o cota de piata de 7,5%.

Cel mai vandut model Ford in acest an este Fiesta, cu 174.200 de unitati, urmat de Focus (139.600 unitati) si C-Max (61.400 unitati).

Pe langa fabrica producatoare a modelului B-Max - care are 3.600 de angajati -, Ford are la Craiova si o uzina de motoare cu 402 angajati, unde sunt produse propulsoarele EcoBoost de 1.0 litri (3 cilindri), care echipeaza modelul B-Max si 1.5 EcoBoost (4 cilindri), care intra in dotarea modelului Mondeo comercializat in Europa si China.

C.P.

Citeste si:
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocatul Adrian Cuculis a dat detalii referitoare la cererea controversată a lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, prin care a solicitat azil politic în Grecia. "Cum credeți că este...
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, rămâne în arest în Grecia până când va fi luată o decizie în privința extrădării în România, unde a fost condamnat la 10 ani de...