Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Taubman, incantat de revenirea Ford in Romania

Marti, 04 Martie 2008, ora 21:05
1281 citiri
Taubman, incantat de revenirea Ford in Romania

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, se declara "incantat" ca Parlamentul Romaniei a adoptat marti legea privind privatizarea Automobile Craiova si pentru faptul ca Ford revine in Romania dupa 60 de ani, se arata intr-un comunicat de presa.

"Sunt incantat ca, dupa mai bine de 60 de ani, compania Ford va fabrica din nou automobile pe teritoriul Romaniei", spune ambasadorul Taubman.

"Investitia Ford la Craiova reprezinta cea mai mare investitie americana de pana acum in sectorul romanesc de manufactura si va aduce noi locuri de munca, crestere economica si noi oportunitati de afaceri. Prezenta Ford in Romania va servi drept magnet pentru investitorii viitori", subliniaza ambasadorul SUA.

Deputatii au adoptat, marti, cu 238 de voturi pentru, 16 impotriva si cinci abtineri legea privind privatizarea Automobile SA Craiova, decizia fiind luata la nici o saptamana dupa ce Comisia Europeana a aprobat privatizarea, cerand insa Guvernului Romaniei sa recupereze 27 de milioane de la intreprinderea craioveana, suma ce reprezinta, potrivit Executivului european, un ajutor de stat ilegal.

Ford si-a deschis pentru prima data o firma de vanzari in Romania in 1931, iar mai tarziu guvernul roman comunica filialei Ford din Anglia disponibilitatea de a deschide la Bucuresti o linie de asamblare, potrivit site-ului Ford.

Astfel, in 1935, Ford a achizitionat un teren in cartierul bucurestean Floreasca unde a construit prima linie de montaj operationala din Europa de Est, care asambla anual 2.500 de automobile si camioane.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#taubman, #ford, #Craiova , #Romania