Bulgarii elogiaza fabrica Ford de la Craiova: Totul este in stil occidental

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 15:32
3213 citiri
Bulgarii elogiaza fabrica Ford de la Craiova: Totul este in stil occidental

In Bulgaria, productia de masini este limitata la asamblarea modelelor Great Wall in uzina Litex Motors din Loveci. Este nesemnificativ comparativ cu vecinii de la nord, scrie presa bulgara.

In Romania sunt asamblate brandurile cu cea mai rapida crestere in tarile sarace: Dacia si Ford, scrie Dnes.Bg.

Bulgarii amintesc ca de la preluarea uzinei Automobile Craiova de la Daewoo in 2008, Ford a investit 675 de milioane de euro in restructurarea acesteia, transformand-o intr-una dintre cele mai moderne din Europa.

La Craiova sunt produse Ford B-Max si doua motoare, inclusiv 1.0 litru EcoBoost, votat "motorul anului" doi ani la rand.

Americanii au investit cu precadere in roboti industriali, care au preluat aproape in intregime atributiile angajatilor umani. La uzina Ford din Romania sunt utilizati 300 de roboti, in timp ce numarul angajatilor este de aproximativ 4.000.

Pe o raza de 250 de kilometri de la Craiova, exista aproximativ 50 de furnizori de diverse componente necesare pentru asamblarea masini. Oricine poate calcula, chiar si aproximativ, cate familii mananca si isi platesc familiile datorita productiei de masini Ford, scriu jurnalistii bulgari.

Investitiile masive se reflecta in productie. In 2012, au fost construite 22.153 de motoare, iar in acest an se asteapta ca productia sa ajunga la 190.000 de unitati. In cazul masinilor, productia a fost de 30.000 de unitati anul trecut, iar tinta pentru 2013 este de 90.000, insa este putin probabil sa fie atinsa ca urmare a crizei economice, considera jurnalistii.

In conditii normale de lucru, la uzina de la Craiova pot fi asamblate pana la 300.000 de unitati pe an, daca se lucreaza in trei schimburi.

Probleme la uzina Ford de la Craiova: Productia se opreste temporar. Angajatii, in somaj tehnic

Totul in fabrica este organizat intr-un stil "occidental", continua jurnalistii. Fiecare angajat este instruit sa poata desfasura trei activitati diferite, asigurandu-se astfel o mai mare flexibilitate si mobilitate a personalului.

Fiecare componenta si produs trece printr-o verifcare riguroasa. Odata asamblate, masinile Ford B-Max sunt testate pe un poligon special, mai mentioneaza jurnalistii bulgari.

Citeste si:
Nicu Fălcoi despre procentul de 2% pentru Apărare: "Nu mai trebuie prevăzută această cifră. Este de la sine înţeles"
Nicu Fălcoi despre procentul de 2% pentru Apărare: "Nu mai trebuie prevăzută această cifră. Este de la sine înţeles"
Deputatul USR Nicu Fălcoi, propus ministru al Apărării Naţionale în Cabinetul Cioloş, a declarat marţi, 19 octombrie, că Uniunea Salvaţi România îşi asumă prin programul de guvernare...
Moaștele făcătoare de minuni față în față cu ravagiile pandemiei
Moaștele făcătoare de minuni față în față cu ravagiile pandemiei
Președintele Iohannis și premierul Cîțu, acești doi stâlpi contorsionați ai puterii, calcă pe cadavre, sunt autorii morali ai uciderii pruncilor, vinovați de miile de morți în secțiile...
Sursa: Ziare.com
Comentarii