Ziare.com

Ford Motor va inchide fabricile din Australia dupa noua decenii

Joi, 23 Mai 2013, ora 10:04

   

Ford Motor va inchide fabricile din Australia dupa noua decenii
Ford Motor va inchide fabricile din Australia in octombrie 2016, la noua decenii dupa ce fondatorul companiei, Henry Ford, a inceput productia de masini in aceasta tara, in conditiile in care aprecierea dolarului australian afecteaza puternic exporturile.

Costurile Ford Australia sunt de doua ori mai mari comparativ cu cele din Europa si de patru ori mai mari fata de cele ale diviziilor asiatice, potrivit presedintelui local Bob Graziano, informeaza Bloomberg.

In urma inchiderii celor doua fabrici, situate in Melbourne si Geelong, vor fi desfiintate 1.200 de locuri de munca.

Ford este cel mai mic dintre cei trei producatori auto din Australia, dupa Toyota Motor si General Motors. Dolarul australian s-a apreciat cu 28% fata de yenul japonez in ultimul an, limitand exporturile si favorizand importurile.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Acest lucru afecteaza indreaga industrie australiana si reprezinta o lovitura data partidului Muncii al prim-ministrului Julia Gillard inainte de alegerile din septembrie.

Pierderile Ford in Australia dupa taxe s-au ridicat la circa 136 milioane de dolari americani in 2012, dupa pierderi de aproximativ 279 de milioane de dolari in 2011.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1453 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor