Ford nu vrea credite guvernamentale din partea administratiei Obama

Duminica, 25 Ianuarie 2009, ora 20:50
1146 citiri
Ford nu vrea credite guvernamentale din partea administratiei Obama

Ford Motors are suficente lichiditati cu care sa-si finanteze planul de restructurare si, in ciuda scaderii masive a vanzarilor auto, compania nu considera ca este cazul sa ceara credite guvernamentale, sustine Alan Mulally, directorul general al companiei.

"Nu vrem sa ne mai imprumutam. Avem suficiente lichiditati cu care sa ne finantam planul de transformare, ceea ce inseamna ca afacerile noastre sunt intr-o stare destul de buna", a declarat reprezentantul producatorului american de automobile, citat de Reuters.

Afirmatiile au fost facute in contextul in care competitorii directi din SUA, General Motors Corp si Chrysler LLC, au primit aprobare in decembrie pentru credite guvernamentale de 17,4 miliarde dolari cu care sa evite intrarea in faliment.

Mulally sustine ca Ford se afla intr-o pozitie mai buna decat competitorii sai pentru ca a imprumutat mai bine de 23 miliarde dolari in 2006, pentru care a garantat cu majoritatea activelor, inclusiv cu binecunoscutul logo oval albastru al companiei.

Acesta a mai declarat ca vanzarile auto din Statele Unite din ianuarie sunt asemanatoare cu cele din decembrie, cand au scazut cu 36% fata de cele inregistrate cu un an in urma, la 10,3 milioane masini.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#ford, #credite guvernamentale, #Alan Mulally , #stiri Ford