Ford se teme ca va avea pierderi uriase in Europa

Joi, 01 Martie 2012, ora 08:56
1819 citiri
Ford se teme ca va avea pierderi uriase in Europa
Foto: free-extras.com

Compania Ford se asteapta la pierderi uriase, in 2012, in Europa, deoarece aceasta piata este puternic afectata de criza.

"Vom avea vremuri mai grele in Europa decat am anticipat la inceputul anului. Tarile de pe acest continent se afla la coada clasamentului in privinta vanzarilor auto, care au fost de doar 14 milioane, in ianuarie", a mentionat directorul financiar al companiei, Lewis Booth.

In cel de-al patrulea trimestru al lui 2011, Ford a inregistrat o pierdere de 190 de milioane de dolari in Europa, insa acestea au fost atenuate de profiturile uriase din America de Nord.

Astfel, per total, Ford a avut un castig, anul trecut, in valoare de 20,2 miliarde de dolari.

El considera ca lipsa increderii consumatorilor si criza datoriilor suverane au determinat achizitia slaba de masini la inceput de an.

"Vom continua sa luam masuri pentru a creste profitabilitatea in Europa, deoarece nu vrem sa mai pierdem bani", a afirmat Booth.

Ford va incerca sa realizeze acest lucru prin introducerea de modele noi si prin reducerea costurilor.

Aceasta informatie intervine la scurta vreme dupa anuntarea, miercuri, a unei aliante strategice intre gigantul american General Motors si producatorul francez Peugeot Citroen, la randul lor aflati in dificultate pe piata europeana, asemeni Fiat, care cauta un partener activ pe Batranul Continent.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Ford pierderi Europa, #Lewis Booth Ford, #piata auto Europa, #pierderi piata auto Europa , #stiri Ford