Chinezii tin in loc Autostrada "Ford": Castigatorul Umbrarescu, contestat din nou de firma chinezeasca exclusa de la licitatie

Joi, 11 Martie 2021, ora 09:04
22350 citiri
Chinezii tin in loc Autostrada "Ford": Castigatorul Umbrarescu, contestat din nou de firma chinezeasca exclusa de la licitatie
Licitatia pentru tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitesti a fost contestata FOTO CNAIR

China Railway 14th Bureau Co Lld a contestat din nou licitatia pentru tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitesti, dupa ce Dorinel Umbrarescu a fost desemnat a doua oara castigator. Aceeasi companie din China a fost exclusa si din licitatia pentru sectiunea 4 din Autostrada Sibiu - Pitesti, arata Economica.net.

Compania din China a depus pe 9 martie contestatia la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC).

Demersul chinezilor are loc dupa ce constructorul roman Dorinel Umbrarescu a fost desemnat a doua oara castigator al licitatiei pentru tronsonul 4 din DX Craiova - Pitesti, cunoscut ca "Autostrada Ford".

Pe 24 februarie 2021, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat din nou castigatorul licitatiei pentru tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitesti. Contractul prevede 12 luni pentru proiectare si 24 de luni pentru executie, iar perioada de garantie este de 120 de luni.

Castigatoare este asociatia firmelor lui Dorinel Umbrarescu, care construiesc si tronsoanele 2 si 3 ale aceluiasi drum de mare viteza. Contractul valoreaza 617 milioane lei, iar banii provin din fonduri europene.

Umbrarescu fusese declarat castigator al licitatiei pentru acest tronson si anul trecut, insa rezultatul a fost contestat iar Curtea de Apel Bucuresti a dispus reevaluarea ofertelor.

Anul acesta, Guvernul a alocat peste 760 de milioane de lei pentru acest proiect, anunta ministrul Transporturilor, Catalin Drula.

#licitatie, #autostrada, #cnair, #Umbrarescu firme constructii, #China, #Craiova, #pitesti , #stiri Ford