Noul Ford Fiesta, cel mai bine vandut model din Europa

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 17:32
1536 citiri
Noul Ford Fiesta, cel mai bine vandut model din Europa

Noul Ford Fiesta s-a impus la nivel european drept cel mai bine vandut model intr-un timp de numai noua luni.

Exemplarul cu numarul 250.000 a iesit de curand de pe linia de productie a fabricii din Koln, Germania. Hatchback-ul a atins astfel un record absolut pentru ca nici o alta versiune anterioara Ford Fiesta nu a inregistrat acest prag de productie intr-o perioada de timp atat de scurta.

In luna martie, vanzarile la nivel european s-au ridicat la 52.800 de unitati, aducand modelului Ford Fiesta titlul de cel mai bine vandut autovehicul in Europa, conform datelor furnizate de compania de consultanta specializata in domeniul auto, JATO Dynamics. Modelul de clasa mica se pare ca a prins foarte bine si in Marea Britanie, Fiesta fiind modelul cu cele mai bune vanzari de pe aceasta piata in ultimele cinci luni consecutive.

Ingvar Sviggum, vice-presedinte marketing, vanzari si servicii post-vanzare al Ford Europa, a declarat ca "noul Ford Fiesta a avut un impact extraordinar asupra consumatorului inca de la momentul lansarii sale in intreaga Europa. Clientii sunt atrasi de designul Fiesta, de experienta pe care o traiesc la bordul acestui model si de raportul calitate-pret cu care se prezinta pe piata auto."

In Europa, noul Ford Fiesta este produs la fabrica din Koln, iar incepand din luna ianuarie a acestui an si la Valencia, Spania. Luand in calcul planurile de dezvoltare a modelului la nivel mondial, Fiesta este totodata construit in Nanjing, China, iar incepand din anul 2010 va intra in productie si in centrele Rayong, Thailanda, si Cuautitlan, Mexic. Abia in 2010 vor demara si vanzarile pe piata din America de Nord.

De la lansarea primului model Fiesta, in anul 1976, peste 12 milioane de unitati au fost comercializate in toata lumea.

Stire preluata de pe site-ul Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#noul ford fiesta, #bine vandut europa , #stiri Ford