Sezonul F1 se va incheia cu doua curse in Bahrain si una la Abu Dhabi

Marti, 16 Iunie 2020, ora 20:46
3161 citiri
Sezonul F1 se va incheia cu doua curse in Bahrain si una la Abu Dhabi
Foto: Facebook / F1

Directorul tehnic al Formula One Group, Ross Brawn, a anuntat ca sezonul Marelui Circ se va incheia cu doua curse in Bahrain, la Sakhir, posibil pe configuratii diferite ale circuitului, si cu una la Abu Dhabi, informeaza lequipe.fr.

Cel mai probabil, cursa finala a editiei Campionatului Mondial din acest an va fi la 13 decembrie, in Emiratele Arabe Unite.

Luni, directorul de curse al FIA, Michael Masi, a confirmat, intr-un interviu acordat televiziunii Sky, ca pista ovala din Bahrain este de gradul 1, adica poate sa gazduiasca o cursa de Formula 1.

Este vorba de o configuratie a circuitului de la Sakhir diferita de cea obisnuita in F1 si care seamana putin cu un oval. Modificarea pistei se face de la virajul 4 catre 13 si sectiunea finala. Rezulta un traseu de 3,5 km, al doilea circuit scurt al sezonului (Monaco are 3,3 km).

Intre sfarsitul campaniei europene (5 septembrie, la Monza) si aceasta finala din Orientul Mijlociu mai este loc pentru alte evenimente. F1 tocmai a propus circuitului de la Shanghai sa organizeze doua curse, iar Soci este un candidat pentru un model similar. Si Hockenheim, in Germania, si Portimao, in Portugalia, sunt dispuse sa tina mari premii, daca pe alte continente va fi complicat de organizat grand prix-uri din cauza pandemiei de coronavirus.

Ross Brawn a promis ca va publica programul final pana la inceputul oficial al sezonului, la 5 iulie, in Austria.

Pana in prezent, au fost amanate sau anulate 12 din cele 22 de etape ale acestei editii a Campionatului Mondial de Formula 1, din cauza pandemiei.

La 2 iunie, FIA a prezentat calendarul primelor opt curse de Formula 1 din sezonul 2020, care vor avea loc in Europa, Campionatul Mondial urmand a avea startul in Austria, la Spielberg, in 5 iulie. Curse "duble" vor avea loc in Austria si Marea Britanie, la Silverstone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Formula 1 s-a întors în China. Surpriză în calificările pentru proba de sprint
Formula 1 s-a întors în China. Surpriză în calificările pentru proba de sprint
Pilotul britanic Lando Norris (McLaren) va pleca din pole position în cursa de sprint din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Chinei, programată sâmbătă pe circuitul de la Shanghai....
Negocieri surprinzătoare în Formula 1. Pilotul cu care discută campionii de la Red Bull
Negocieri surprinzătoare în Formula 1. Pilotul cu care discută campionii de la Red Bull
Red Bull Racing, campioana mondială en titre din Formula 1, poartă negocieri cu pilotul spaniol Carlos Sainz Jr, care se va despărţi de Ferrari la finalul acestui sezon, a dezvăluit Helmut...
#formula 1 , #circuit