FIA: Echipele FOTA nu sunt inscrise in sezonul 2010

Joi, 09 Iulie 2009, ora 11:32
788 citiri
FIA: Echipele FOTA nu sunt inscrise in sezonul 2010

FIA a informat cele 8 echipe din cadrul FOTA ca acestea nu sunt inscrise oficial in sezonul 2010, in ciuda anuntului facut de forul mondial pe aceasta tema pe 24 iunie.

Desi la finalul lunii trecute echipele FOTA au ajuns la o intelegere cu FIA pentru a impiedica crearea unei competii rivale, pacea din Formula 1 este serios amenintata dupa intalnirea dintre FOTA, FIA si noile echipe ce a avut loc miercuri la Nurburgring.

Dupa ce FIA a anuntat ca FOTA a parasit discutiile, echipele organizatiei au lansat un atac dur la adresa forului mondial, afirmand ca au fost informate ca nu sunt inscrise oficial in sezonul 2010, motiv pentru care nu au drept de vot asupra regulamentului pentru sezonul urmator.

"Reprezentatii echipelor FOTA au participat la intalnirea de miercuri de la Nurburgring. Pe parcursul intalnirii, managerii echipelor au fost informati de Charlie Whiting (n.r - directorul de curse al FIA) ca, contrar intelegerii anterioare, cele 8 echipe FOTA nu sunt inscrise in prezent in sezonul 2010 al Formulei 1 si, prin urmare, nu au drept de vot in privinta regulamentului tehnic si sportiv", se precizeaza in comunicatul de presa al FOTA.

In urma acestei informari, echipele FOTA au decis sa paraseasca intalnirea, considerand ca FIA a incalcat intelegerea din 24 iunie.

"Reamintim ca cele 8 echipe FOTA au fost incluse pe lista echipelor acceptate de Consiliul Mondial al FIA, conform comunicatului de presa al FIA din 24 iunie. In lumina acestor informatii, reprezentatii FOTA au propus amanarea intalnirilor de miercuri. Propunerea a fost respinsa pe motiv ca nu se va permite semnarea Acordului Concorde fara aprobarea in unanimitate a regulamentului pentru 2010".

"Asa cum a decis Consiliul Mondial si asa cum a anuntat si FIA pe 24 iunie, regulile pentru 2010 vor fi bazate pe regulamentul din 2009 si pe modificarile adoptate inainte de 29 aprilie. In niciun moment nu s-a pus problema unui acord in unanimitate. A merge impotriva deciziilor Consiliului Mondial al FIA conform intelegerii de la Paris inseamna a pune in pericol viitorul Formulei 1. Ca rezultat al acestor comunicate, reprezentantii FOTA nu au putut sa isi exercite drepturile si prin urmare nu au avut alta alternativa decat sa incheie participarea la intalnire".

In contextul conflictului iscat intre FOTA si FIA la intalnirea de miercuri, viitorul Formulei 1 este din nou in pericol, iar ideea unei competitii rivale nu este exclusa.

Totusi, potrivit unor surse de incredere, reprezentatii CVC, compania care detine prin intermediul lui Bernie Ecclestone drepturile comerciale ale Formulei 1, sunt extrem de nemultumiti de evolutia acestui caz. Astfel, nu este exclus ca Ecclestone sa intervina din nou pentru ca cele doua parti sa ajunga la o noua intelegere.

Cititi mai mult pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Formula 1 2010, #FOTA , #FIA