Business Focus: Quarterly Report - transmisie online

Formula 1: dezastru pentru Ferrari pe circuitul de casă de la Imola. Cum a arătat podiumul și ce-a făcut Lewis Hamilton

Duminica, 24 Aprilie 2022, ora 18:08
5959 citiri
Formula 1: dezastru pentru Ferrari pe circuitul de casă de la Imola. Cum a arătat podiumul și ce-a făcut Lewis Hamilton
Charles Leclerc a ieșit de pe circuitul de la Imola

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat, duminică, Marele Premiu de Formula 1 al Regiunii Emilia Romagna, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată pe circuitul de la Imola, circuit de casă pentru echipa Ferrari.

El a fost urmat de coechipierul său Sergio Perez şi de britanicul Lando Norris (Mc-Laren-Mercedes).

Într-o cursă disputată pe o pistă umedă la început, dar care s-a uscat foarte repede, Verstappen a condus din start până la final şi a obţinut şi cel mai bun timp pe un tur de circuit.

Sergio Perez, al treilea pe grilă, a pornit mai bine decât monegascul Charles Leclerc şi l-a întrecut pe pilotul Ferrari, locul 2, în primele viraje.

Leclerc s-a duelat cu Perez pe mai toată durata evenimentului de duminică. Spre final, monegascul, clasat pe locul 3 la mare distanţă de ceilalţi piloţi, a intrat la boxe pentru a pune pneuri soft în încercarea de a obţine punctul bonus.

Temându-se că va fi ajuns din urmă, Perez a făcut şi el aceeaşi manevră şi cei doi au ajuns foarte aproape unul de altul. Dorind să-l întreacă pe mexican, Leclerc a forţat şi a ieşit în decor. Pentru că şi-a avariat aripa faţă, Leclerc a intrat din nou la standuri şi a retrogradat până pe locul 9. El nu a mi putut recupera decât până la poziţia a şasea.

Dezastrul echipei Ferrari pe circuitul de casă a fost completat de abandonul celui de-al doilea pilot, Carlos Sainz, imediat după start, în urma unui acroșaj cu Daniel Ricciardo.

La Imola, pe locul al patrulea a încheiat un alt britanic, George Russel (Mercedes), pornit de pe locul al XI-lea al grilei, înaintea finlandezului Valtteri Bottas (Alfa Romeo), clasat al cincilea.

Pe locurile 7-10 au trecut linia de sosire în ordine japonezul Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), germanul Sebastian Vettel (Aston Martin), danezul Kevin Magnussen (Haas) şi canadianul Lance Stroll (Aston Martin).

Septuplul campion mondial Lewis Hamitlon a trecut linia de sosrie pe locul 14, cel de pe care a plecat. Timp de mai mult de două treimi din cursă el nu a reuşit să-l depăşească pe francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri), clasat al XIII-lea.

Pentru Verstappen, aceasta este victoria cu numărul 22 în carieră, a doua a sezonului şi a tot a doua la Imola.

El a recuperat multe puncte în clasamentul piloţilor după acest Grand Prix, în care a acumulat în total 34 de puncte (26 plus 8 pentru că s-a impus la sprint). Lider rămâne Leclerc, cu 86 de puncte, urmat de Verstappen, 59, Perez, 54, Russel, 49 şi Sainz, 38.

La constructori, Ferrari este pe primul loc, cu 124 de puncte. Şi în această ierarhie Red Bull s-a apropiat de lider, fiind pe locul 2, cu 113 puncte. Mercedes încheie podiumul, cu 77 de puncte.

Următoarea etapă, Miami Grand Prix, va avea loc la 8 mai. Va fi o cursă în premieră în Florida, pe un circuit stradal.

Sorin Lavric a omagiat un legionar în Parlament, la doar două săptămâni după ce liderul AUR condamna antisemitismul
Sorin Lavric a omagiat un legionar în Parlament, la doar două săptămâni după ce liderul AUR condamna antisemitismul
Senatorul AUR Sorin Lavric l-a omagiat pe Tache Rodas, lider al unei grupări legionare și deținut politic, în cadrul unei declarații politice din Parlamentul României, de pe 13 septembrie....
Ciolacu, la fabrica Coca-Cola din Ploiești: ”Toată această supraimpozitare se va întoarce către companie, sub formă de ajutor de stat, în noile proiecte de dezvoltare”
Ciolacu, la fabrica Coca-Cola din Ploiești: ”Toată această supraimpozitare se va întoarce către companie, sub formă de ajutor de stat, în noile proiecte de dezvoltare”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Fabrica Coca Cola din Ploieşti, că în timpul comunismului, când vorbeai de Coca Cola te gândeai imediat la un sentiment de libertate. ”Noi...
#formula 1, #ferrari, #Imola, #Lewis Hamilton , #stiri Formula 1
Comentarii