Ziare.com

Modificarea virajelor, solutia depasirilor in F1?

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 14:53

   

Modificarea virajelor, solutia depasirilor in F1?
Modificarea virajelor in detrimentul schimbarilor de ordin tehnic ale monoposturilor ar putea spori numarul depasirilor in Formula 1.

Regulamentul tehnic din sezonul 2009 a suferit printre cele mai dramatice modificari din istoria Formulei 1, menite sa readuca spectacolul pe circuit prin inmultimirea numarului de depasiri.

Cu toate acestea, sistemul KERS, modificarile aerodinamice, flexibilitatea aripii fata si reintroducerea pneurilor slick nu au reusit sa produca schimbari vizibile pe parcursul curselor.

In schimb, oficialii echipei McLaren considera ca solutia optima pentru aceasta problema o reprezinta virajele. Astfel, Paddy Lowe, directorul departamentului de inginerie, crede ca virajele circuitelor din Formula 1 trebuie modificate astfel incat sa sporeasca posibilitatile de depasire.

"Beneficiile vor veni daca ne uitam la circuite. Daca mergi pe un circuit si intrebi un pilot unde poate depasi, va spune ca exista un singur loc unde poate face asta. Toti pilotii vor fi de acord cu acelasi viraj, nu va exista nicio dezbatere pe aceasta tema. Daca urmam aceasta logica, ar trebui sa ne intrebam de ce sa nu facem ca toate virajele sa aiba aceasta configuratie pentru a imbunatati sansele de depasirile pe tot circuitul", a precizat Lowe.

Propunerea lui Lowe pentru sporirea numarului de depasiri vine la scurt timp dupa o alta ipoteza lansata de Ross Brawn, care considera ca aderenta aerodinamica trebuie redusa semnificativ, astfel incat aderenta mecanica si cea a pneurilor sa joace un rol mult mai important in performantele monopostului.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1041 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor