O femeie ar putea concura in Formula 1 in 2010

Joi, 18 Iunie 2009, ora 18:44
1747 citiri
O femeie ar putea concura in Formula 1 in 2010

Elvetianca Natacha Gachnang spera sa obtina un test cu viitorul monopost al noii echipe Campos Grand Prix, eveniment ce ar putea sa o propulseze pe grila de start a sezonului 2010.

Un pilot de sex feminin ar putea concura in Formula 1 pentru prima oara dupa mai bine de trei decenii, odata cu aparitia pe grila de start a echipei Campos Grand Prix.

In contextul in care nu dispune de resursele necesare pentru a atrage o pereche de piloti valorosi din actualul pluton, noua echipa si-ar putea indrepta atentia spre Natacha Gachnang, care a pilotat pentru Campos in sezonul 2008 in competitia Formula 3 Spania.

Elvetianca a facut in acest an pasul spre Formula 2 fondata de FIA, devenind totodata si prima femeie care concureaza in aceasta competitie. Totusi, Gachnang a ramas in contact cu fosta sa echipa, dezvaluind ca este in discutii pentru un test cu viitorul monopost de Formula 1 al echipei Campos Grand Prix.

"Am vorbit cu cei de la Campos despre un test. Cu siguranta este o posibilitate, iar el are incredere in mine dupa timpul petrecut impreuna anul trecut in F3. Pentru mine, ar fi un moment istoric sa fiu urmatoarea femeie din Formula 1. Multi oameni au spus ca este imposibil, asa ca ar fi grozav sa le demonstrez ca s-au inselat", a declarat ea.

Totusi, elvetianca admite ca pentru a avea sanse la un loc pe grila de start a Formulei 1 trebuie sa-si demonstreze calitatile in Formula 2 in acest an.

"Cel mai important lucru pentru mine a fost intotdeauna sa fiu rapida. Pana la urma, daca nu voi fi rapida nu voi reusi. Din acest motiv, obiectivul meu principal in acest sezon este sa am evolutii bune in Formula 2. Cu siguranta, posibilitatea unui test cu Campos ma motiveaza putin, dar intotdeauna am fost motivata sa fac tot ce pot si intitdeauna ma compar cu cei mai buni si mai rapizi piloti", a mai precizat Gachnang.

Natacha Gachnang ar putea deveni a sasea femeie care concureaza in Formula 1, ultima fiind Lella Lombardi in 1975.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Natacha Gachnang, #Formula 1 2010 , #monopost