Prima reacție a pilotului care a ”fentat” moartea în cursa de F1 de la Silverstone: ”Halo mi-a salvat viața!” VIDEO

Duminica, 03 Iulie 2022, ora 20:01
5129 citiri
Prima reacție a pilotului care a ”fentat” moartea în cursa de F1 de la Silverstone: ”Halo mi-a salvat viața!” VIDEO
Mașina lui Zhou s-a răsturnat în primul tur

Thailandezul Alexander Albon (Williams) şi chinezul Zhou Guanyu (Alfa Romeo), doi dintre piloţii implicaţi în accidentul produs duminică în startul Marelui Premiu al Marii Britanii, etapa a 10-a a campionatului mondial de Formula 1, nu au "răni grave", a indicat Federaţia internaţională de automobilism (FIA), citată de AFP.

Potrivit FIA, cei doi piloţii "au fost verificaţi la centrul medical". Zhou este în prezent sub observaţie, în timp ce Albon "va fi transferat cu elicopterul la spitalul din Coventry pentru examene de precauţie".

În urma acestui accident, cursa a fost întreruptă înaintea unui nou start.

Potrivit imaginilor accidentului, monoposturile lui Pierre Gasly (AlphaTauri), George Russell (Mercedes) şi Zhou Guanyu au intrat în contact în apropierea primului viraj.

Monopostul lui Zhou Guanyu s-a întors pentru a-şi termina cursa de cealaltă parte a barierelor de siguranţă, lovindu-se de gardurile care separă pista de spectatori.

Albon şi francezul Esteban Ocon (Alpine) au fost şi ei implicaţi indirect în accident, maşina Williams lovindu-se de bariere când încerca să încetinească.

Zhou Guanyu, pilotul care a ”fentat” moartea, a avut o primă reacție pe Twitter. ”Halo mi-a salvat viața”, a precizat el, referindu-se la sistemul de protecție aflat pe monoposturile din cursele de mare viteză.

#formula 1, #accident, #Silverstone, #zhou guanyu , #stiri Formula 1
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Precum grăit-a... tastatura-mi: ce reclamă mai bună la sistemul de