Echipa din Romania in Formula 1: Anuntul de ultima ora al celor de la Forza Rossa

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 17:55
4061 citiri
Echipa din Romania in Formula 1: Anuntul de ultima ora al celor de la Forza Rossa
Foto: Formula1.com

Romania are sanse mari de a avea o echipa in campionatul mondial de Formula 1 chiar din sezonul urmator.

Dosarul depus de gruparea Forza Rossa este analizat in continuare de Federatia Internationala de Automobilism (FIA) iar daca raspunsul va fi unul pozitiv, romanii se vor inscrie in competitie.

"Daca raspunsul FIA vine in urmatoarele zile si suntem acceptati, atunci vom avea timp sa inscriem echipa pentru sezonul 2015. Daca nu, vom merge pe 2016. Finantarea echipei va proveni din mediul exclusiv privat, Guvernul Romaniei nu e implicat. Colin Kolles va veni cu partea de motorizare si logistica", a declarat Bogdan Sonea, marketing manager la Forza Rossa, pentru Adevarul.

In momentul de fata, Federatia Internationala a anuntat doar ca "analizeaza atent" dosarul echipei din Romania, fara a preciza data la care va avea un raspuns final.

Totusi, asa cum tot FIA a explicat in comunicatul oficial din urma cu doar cateva saptamani, dosarul celor de la Forza Rossa este "impresionant".

O alta veste buna a venit din partea boss-ului Formulei 1, Bernie Ecclestone, cel car spunea la inceputul lunii aprilie doua licente noi pentru sezonul urmator: una pentru americanii de la Haas Formula si una, ramasa neprecizata.

"I-am acceptat pe cei de la Haas. De asemenea, am acceptat inca o echipa. Vom vedea daca se vor putea prezenta", spunea Bernie.

Forza Rossa este numele importatorului oficial Ferrari in Romania, astfel ca nu putini sunt cei care cred ca noua echipa va avea o legatura stransa cu Scuderia de la Maranello.

#echipa Romania Formula 1, #Forza Rossa Formula 1, #Romania echipa Formula 1 , #stiri Formula 1