FIA dezvaluie noi modificari de regulament in Formula 1

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 16:37
2143 citiri
FIA dezvaluie noi modificari de regulament in Formula 1

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a publicat luni seara regulamentul complet al Formulei 1 pentru sezonul 2011.

Noul regulament al Marelui Circ include cateva noutati importante, printre acestea numarandu-se penalizarea pilotilor care nu utilizeaza ambele tipuri de pneuri slick pe parcursulul unei curse, introducerea regulii de 107% in calificari sau interzicerea lucrului la monoposturi pe parcursul noptii.

Penalizari pentru neutilizarea ambelor tipuri de pneuri slick

Conform noului regulament, un pilot va fi descalificat daca nu utilizeaza ambele tipuri de pneuri slick pe parcursul unei curse sau va primi o penalizare de 30 de secunde daca evenimentul este anulat.

Fiecare pilot va avea la dispozitie cate trei seturi de pneuri slick in fiecare dintre primele doua sesiuni de antrenamente. Alte opt seturi de pneuri vor fi disponibile pentru zilele de calificari si cursa, unul dintre acestea trebuind inapoiat dupa calificari.

Interzicerea lucrului la monoposturi pe timp de noapte

Munca pe timp de noapte la monoposturi va fi eliminata incepand de anul viitor, intrucat noua regula spune ca lucrul la monoposturi va fi interzis in intervalul orar 00:00 - 06:00, daca antrenamentele incep la ora locala 10:00, respectiv 01:00 - 07:00, daca antrenamentele incep la ora locala 11:00.

Aceasta masura a fost introdusa pentru a elimina oboseala suplimentara acumulata de membrii echipelor inaintea cursei.

Eliminarea penalizarii pentru prima schimbare a cutiei de viteze

Un alt paragraf din noul regulament prevede ca un pilot trebuie sa utilizeze o cutie de viteze la cinci Mari Premii consecutive, cu unul mai mult decat in 2010. FIA a hotarat insa ca prima inlocuire prematura a cutiei de viteze, la nivel de echipa, sa nu fie penalizata.

Regula de 107% in calificari

FIA a confirmat reimplementarea regulii 107% in calificari, prin care pilotii care nu sunt suficient de rapizi in in prima sesiune (Q1) nu vor avea dreptul de a lua startul in cursa.

FIA vrea mai multa viteza in Formula 1

Sezonul 2011 al Formulei 1 va debuta pe 13 martie, in Bahrain.

C.F.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliţia PSD-PNL se reuneşte, luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea...
Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Deși au mai rămas mai bine de trei săptămâni până la startul oficial al campaniei electorale, partidele au furat deja startul campaniei cu afișe gigantice în principalele intersecții și...
#modificari regulament Formula 1, #Formula 1 2011, #FIA modificari regulament , #stiri Formula 1