Formula 1, in pragul unui scandal urias: Echipa desfiintata intentionat de romani?

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 07:19
5762 citiri
Formula 1, in pragul unui scandal urias: Echipa desfiintata intentionat de romani?
Foto: Prosport

Formula 1 se afla in pragul unui scandal urias dupa ce echipa Caterham a intrat in insolventa si a renuntat la participarea la ultimele doua curse ale sezonului.

Din cate se pare, in spatele acestei decizii radicale ar fi un grup de romani, care ar vrea sa forteze astfel intrarea pe grila a unei echipe din tara noastra.

Povestea insolventei celor de la Caterham este simpla: in aceasta vara, echipa ar fi fost vanduta unui grup de investitori din care facea parte si germanul de origine romana, Collin Koles. Ulterior, mutarea a picat pentru ca acesti investitori nu ar fi facut platile convenite cu fostul patron.

Ramasa cumva a nimanui, echipa Caterham a intrat pe mana unui alt roman, Constantin Cojocar, fost fotbalist la Steaua la sfarsitul anilor '80.

Promovarea lui Cojocar este una de-a dreptul fabuloasa, el fiind angajat la Caterham in luna august ca... ingrijitor! In numai cateva saptamani a devenit director, iar imediat dupa aceea a bagat echipa in insolventa.

Cei de la The Independent au publicat recent cateva declaratii extrem de interesante ale lui Cojocar, care recunoaste in premiera ca promovarea sa are legatura cu echipa romaneasca de Formula 1, Forza Rossa.

"La inceputul lui 2014, o echipa din Romania numita FRR Formula 1 Team a depus o solicitare oficiala de a fi primita in Formula 1. Proiectul este condus de domnul Bazac, fost ministru al Sanatatii in Romania. In iunie 2014, Forza Rossa a primit scrisoarea de intentie din partea Federatiei Internationale de Automobilism, care ii permitea sa intre in Formula 1 in urmatorii doi ani. Cei de la Forza Rossa spera sa poata concura chiar din 2015, insa timpul este prea scurt", a spus Cojocar.

Acesta a precizat apoi ca achizitionarea Caterham s-a facut cu gandul la aceeasi echipa Forza Rossa, care urma sa isi dezvolte monoposturile la fabrica englezilor. Apoi, brusc, intreaga afecere a picat.

"Din pacate, banii promisi de investitori nu au mai venit. Am inteles ca Forza Rossa cauta acum alti parteneri pentru 2015, iar mie imi e greu sa iau legatura cu oamenii din Romania. Din cauza dificultatilor cauzate de promisiunile neonorate de finantare, am fost nevoit sa cer insolventa", a precizat fostul fotbalist.

In aceste conditii, soarta celor de la Caterham pare pecetluita, echipa urmand a fi desfiintata daca nu se va gasi un investitor dispus sa o salveze.

Daca se va ajunge la faliment si desfiintare, toate bunurile echipei vor fi scoase la licitatie, iar cei de la Forza Rossa ar putea achizitiona foarte ieftin tot ceea ce constituie baza unei echipe de Formula 1.

Oficialii viitoarei echipe din Romania sustin, conform ProSport, ca nu au primit niciun raspuns din partea FIA si ca nu stiu daca vor putea lua startul in sezonul urmator al Formulei 1.

"Dorim sa va informam ca in acest moment nu avem un raspuns oficial si public din partea FIA in legatura cu participarea la Campionatul Mondial de Formula 1. Toate celelate activitati legate de participarea la CM pot demara doar dupa comunicarea oficiala a FIA, inclusiv stabilirea viitorilor parteneri si motorizarea. Pentru moment nu exista niciun angajament oficial intre domnul Colin Kolles si Forza Rossa Formula 1 Team. Implicarea domnului Colles in echipa Caterham este optiunea dumnealui profesionala si nu are nici o legatura cu proiectul Forza Rossa care se va desfasura in Romania."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Caterham Formula 1 desfiintata, #Cojocaru Caterham Formula 1, #Forza Rossa Formula 1 , #stiri Formula 1