Verstappen sau Hamilton? Când are loc cursa pentru titlu în Formula 1 și toate scenariile posibile

Marti, 07 Decembrie 2021, ora 09:19
2955 citiri
Verstappen sau Hamilton? Când are loc cursa pentru titlu în Formula 1 și toate scenariile posibile

Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) și britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) vor alerga în acest weekend pentru titlul mondial în Formula 1.

Etapa decisivă are loc în Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi, pe circuitul Yas Marina. Vor fi 55 de ture de parcurs, fiecare tură având o lungime de 5,2 kilometri.

Înaintea ultimei runde, Max Verstappen și Lewis Hamilton sunt la egalitate perfectă, fiecare cu 369.5 puncte. Nu s-a mai întâmplat asta din 1974, când Emerson Fitippaldi și Clay Regazzoni au plecat înaintea ultimei curse de pe picior de egalitate, brazilianul reușind să își adjudece titlul.

Înaintea ultimei curse, olandezul Max Verstappen este pe primul loc în clasament întrucât are mai multe victorii în acest sezon (9 față de 8 ale englezului).

Asta înseamnă că, în cazul în care ambii piloți abandonează, din diverse motive, Verstappen va fi încoronat campion. Cu excepția cazului în care Hamilton apucă să stabilească cel mai rapid tur de circuit (pentru care se acordă 1 punct).

În cazul în care nu vor apărea incidente neprevăzute și ambii piloți vr termina cursa pe primele locuri va câștiga, bineînțeles, cel care se clasează mai bine. Un scenariu mai puțin realiast e acela în care Hamilton și Verstappen vor termina pe 9, respectiv pe 10, sau invers caz în care totul s-ar putea decide de cine a făcut cel mai rapid tur al circuitului.

Hamilton e ușor favorit la pariuri, întrucât s-a impus în ultimele trei curse și pare a fi într-un moment favorabil. Însă Verstappen a câștigat anul trecut pe Yas Marina și nu va renunța deloc ușor, mai ales că a condus mare parte a sezonului.

Calificările sunt sâmbătă de la ora 15.00, iar cursa e duminică, tot de la ora 15.00. Frmula 1 e transmisă în România de DigiSport, Telekom Sport și Look Sport.

Citeste si:
Formula 1 la Barcelona: s-a stabilit grila de start. Cine va pleca din pole-position
Formula 1 la Barcelona: s-a stabilit grila de start. Cine va pleca din pole-position
Monegascul Charles Leclerc (Ferrari) va porni de pe prima poziţie a grilei în Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona, a şasea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pentru Leclerc...
Marele Premiu al Rusiei nu va fi înlocuit. Decizia anunțată de oficialii F1
Marele Premiu al Rusiei nu va fi înlocuit. Decizia anunțată de oficialii F1
Formula1.com anunţă că Marele Premiu al Rusiei nu va fi înlocuit cu altă cursă, astfel că sezonul va avea în total 22 de etape. La 25 februarie, F1, FIA şi echipele anunţau că nu va...