Forta Civica a lui MRU, fuziune prin absorbtie cu PDL

Marti, 15 Iulie 2014, ora 19:41
6381 citiri
Forta Civica a lui MRU, fuziune prin absorbtie cu PDL

Forta Civica va fuziona cu Partidul Democrat Liberal (PDL), ca urmare a unei decizii luate de Biroul Politic National al formatiunii conduse de Mihai Razvan Ungureanu.

Decizia nu a fost luata in unanimitate, in cadrul sedintei fiind manifestate si cateva abtineri, potrivit B1 TV.

Forta Civica, alaturi de PDL si PNL in dreapta unita? Ce spune un lider al formatiunii

Miercuri, fuziunea prin absorbtie urmeaza sa fie aprobata in cadrul forurilor de conducere ale PDL, iar Forta Civica a negociat o functie de prim-vicepresedinte si cinci de vicepresedinte in noua formatiune.

Dupa alegerile europarlamentare, principalele partide de dreapta din Romania, PNL si PDL, au anuntat ca au luat decizia sa fuzioneze, in ideea de a da un candidat comun care sa invinga candidatul aliantei din jurul PSD la alegerile prezidentiale.

Fuziunea PNL-PDL: Liberalii insista. Numele nu poate fi altul decat Partidul National Liberal

La sfarsitul lunii iunie, liberalii si-au ales presedintele, in persoana lui Klaus Iohannis. Tot atunci, acestia au votat pentru fuziunea cu PDL.

In ceea ce priveste numele viitoarei formatiuni, lucrurile sunt putin mai delicate, in sensul ca liberalii nu vor sa renunte la numele istoric al partidului, in vreme ce in PDL exista voci care nu se arata dispuse sa accepte un asemenea compromis.

#Forta Civica fuziune PDL, #Forta Civica MRU PDL, #Forta Civica absorbtie PDL , #Mihai Razvan Ungureanu