Conflict in ARD Forta Civica Brasov: Nu putem vorbi de o alianta cu PDL

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 15:43
3956 citiri
Conflict in ARD Forta Civica Brasov: Nu putem vorbi de o alianta cu PDL
Foto:gazetabrasovului.ro

Presedintele Forta Civica Brasov, Dumitru Puchianu, este profund nemultumit de relatia cu PDL, sustinand ca alianta nu functioneaza. Mai mult, prim-vicepresedintele filialei, Sorin Grigorescu a declarat ca Forta Civica nu se va implica in campania electorala de la Brasov.

"Nu pot vorbi de o alianta la nivelul Brasovului, nu exista un protocol, nu a existat inca, in mod oficial, o armonizare a grupurilor, ca urmare nu putem vorbi de existenta unei aliante, cat timp nu exista protocol", a declarat Dumitru Puchianu pentru Ziare.com.

Dumitru Puchianu sustine ca si-a retras candidatura, pentru un mandat de deputat, de pe listele Aliantei Romania Dreapta, intrucat nu a fost lasat de partenerii de la PDL sa-si aleaga colegiul.

"Nu accept ca cineva sa-mi spuna 'tu te duci acolo'. N-a existat nicio negociere, ci o dirijare, voi va duceti acolo. Ei, noi nu ne ducem unde vor altii", a spus Puchianu.

Supararea este atat de mare in randul membrilor Fortei Civice de la Brasov incat prim-vicepresedintele Sorin Grigorescu a anuntat ca nu fac parte din ARD si, prin urmare, nu se vor implica deloc in campania electorala.

"Daca am fi avut un candidat, alianta ar fi functionat si la Brasov, dar acest lucru nu s-a intamplat. Nu ne vom implica in campania electorala, ci vom fi observatori", a declarat Grigorescu intr-o conferinta de presa.

Insa, surse din cadrul Comisiei de Etica a ARD afirma ca Dumitru Puchianu a fost respins, intrucat a fost condamnat, in trecut, pentru furt de lemne.

Candidatii eliminati de comisia Macovei: Poteras, cap de lista - surse

"In 1983, cand aveam 21 de ani si eram padurar, s-au taiat 70 de brazi si cineva m-a acuzat de neglijenta in serviciu. Eram cel mai tanar si m-au scos tap ispasitor.

Eu personal nu ma las judecat nici de Macovei si nici de nimeni, sunt un om care nu a mancat paine de pe urma politicii, sunt un om care a investit in politica energie, bani si n-am primit nimic. Eu sunt la fel de vechi in politica precum Vasile Blaga si altii de acolo, dar spre deosebire de mine ei au fost la luat, eu am fost la dat. Asupra onorabilitatii mele nu permit nimanui se se pronunte", a replicat Puchianu.

Mai bine candidam singuri

Presedintele Forta Civica Brasov este convins ca partidul sau avea mult mai mult de castigat daca ar fi candidat pe liste proprii, in afara aliantei cu PDL.

"Am regretul ca Forta Civica nu a mers pe picioarele ei pentru ca am certitudinea ca depaseam pragul si am fi avut 23 de parlamentari. Asa va trebui sa mergem sa raspundem de ce au facut altii, nu noi. Insa, nu ne vom asuma fapte, acte pe care le-au facut partenerii nostri de astazi", s-a plans Puchianu.

In 2008, Dumitru Puchianu a fost candidat al PDL pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Brasov. Cu cateva zile inainte de ziua alegerilor a demisionat din partid, acuzand conducerea filialei ca l-a sabotat, dand foc afiselor sale electorale. A devenit apoi presedinte al filialei municipale a PNL Brasov, partid din care a plecat dupa formarea USL.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Forta Civica Brasov conflict PDL, #conflict ARD Brasov, #Dumitru Puchianu conflict PDL , #PDL