Forta Civica, alaturi de PDL si PNL in dreapta unita? Ce spune un lider al formatiunii

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 19:58
4397 citiri
Forta Civica, alaturi de PDL si PNL in dreapta unita? Ce spune un lider al formatiunii
Foto: Constanta.ro

Forta Civica are mari sanse de a deveni al treilea partid care formeaza dreapta unita, dupa anuntata fuziune dintre PDL si PNL, existand discutii avansate cu cele doua partide.

"Ceea ce pot sa spun este ceea ce se stie, ca intalniri au fost si sunt in continuare, si probabil ca aceste intalniri se vor finaliza. Acum n-as putea sa spun cand, pentru ca noi nu o data am spus ca suntem deschisi si favorabili unei unitati a dreptei si vom participa la aceasta constructie.

Finalitatea n-as putea s-o emit acum, dar exista, din cate inteleg eu, din toate partile dorinta de a se finaliza", a declarat pentru Ziare.com vicepresedintele Fortei Civice, Danut Culetu (foto).

Blaga: Oricare va fi candidatul nostru - Predoiu, Antonescu sau Iohannis - il poate bate pe Ponta

Deputatul considera ca o unificare a partidelor de dreapta este singura alternativa la Victor Ponta.

"Discutiile au fost si cu PNL, sunt si cu PDL, e absolut normal sa fie asa. Dupa parerea mea, daca se vrea intr-adevar sa se inlocuiasca alternativa Ponta, care este cea mai grava, atunci sigur ca partidele politice de dreapta trebuie sa faca acest pas", a mai spus Danut Culetu.

Marti seara, presedintele PDL Vasile Blaga a confirmat negocierile cu Forta Civica (FC) si Mihai Razvan Ungureanu in vederea unei fuziuni prin absorbtie, prin care FC ar urma sa intre in PDL.

Udrea, atac dur la MRU: Dai semnal ca esti un oportunist

Referitor la posibilitatea ca Partidul Miscarea Populara sa mai faca parte din constructia dreptei unite, dupa atacurile reciproce din ultimele zile dintre presedintele acestei formatiuni, Elena Udrea, si Mihai Razvan Ungureanu, vicepresedintele FC este de parere ca acest lucru a fost deja impidicat.

"PMP are deja o optiune, are si un candidat la Presedintie anuntat. Cred ca dorinta de a face parte din aceasta constructie a fost mult estompata, daca nu si impiedicata, de demersurile si atitudinea presedintelui acestui partid.

As spune ca modalitatea in care au actionat si mai ales luarile de pozitie ale presedintelui partidului fac in acest moment destul de putin posibila participarea la o discutie (legata de unificarea dreptei - n.red.). Dar, sigur, alegatorii sau cei care vor vota PMP nu vor avea alta alternativa in turul doi decat sa voteze dreapta, ceea ce va face posibil intr-un tarziu ca si cei care au aceasta optiune sa vina in acest cadru mai larg, al dreptei", a subliniat deputatul FC.

Razboiul scrisorilor - MRU, nou atac la Udrea: Va aflati pe aceeasi linie selecta ca Voiculescu!

Nu in ultimul rand, Danut Culetu a spus ca formatiunile de pe dreapta sunt deja "intr-un parcurs care este deja stabilit de PNL si de PDL".

"Acest parcurs inseamna in mod cert si desemnarea unui candidat pana la sfarsitul lunii iulie, lucru cred ca este absolut normal, avand in vedere calendarul alegerilor", ne-a mai declarat vicepresedintele Fortei Civice.

Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni, 4 martie, despre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă a declarat la Digi24, vorbind despre...
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni seară, 4 martie, despre candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Întrebat dacă PNL va avea un candidat comun cu PSD, Ciucă a...
#Forta Civica dreapta unita, #Forta Civica PDL PNL, #Danut Culetu FC dreapta unita, #FC unificare dreapta , #PDL