Cum a evoluat noul partid al lui Ludovic Orban: ”Printre noii noştri colegi sunt liberali care au preferat să treacă în opoziţie decât să se prostitueze alături de PSD”

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 20:22
4041 citiri
Cum a evoluat noul partid al lui Ludovic Orban: ”Printre noii noştri colegi sunt liberali care au preferat să treacă în opoziţie decât să se prostitueze alături de PSD”
Fostul președinte al PNL și-a anunțat intenția de a candida la președinție FOTO Facebook / Ludovic Orban

Fostul lider al PNL, deputatul Ludovic Orban, a prezentat miercuri, 4 mai, evoluția partidului Forţa Dreptei, la aproape două luni de la înființare.

Potrivit acestuia, partidul are filiale în 19 judeţe, în patru sectoare din Bucureşti şi în diaspora.

Forţa Dreptei a fost înscrisă oficial în registrul partidelor politice în data de 16 martie 2022. Avem mai puţin de două luni de existenţă ca formaţiune politică cu acte în regulă. În acest scurt interval de timp ne-am mişcat foarte repede. Am constituit filiale în 19 judeţe, în patru sectoare ale municipiului Bucureşti şi în Diaspora. Obiectivul stabilit este ca până în data de 1 iunie să înfiinţam filiale în toate judeţele şi în toate sectoarele municipiului Bucureşti. Am început construcţia de organizaţii locale şi, până astăzi, avem formate grupuri de iniţiativă locale în peste 250 de localităţi. Obiectivul stabilit pentru anul în curs este acela de constituire de organizaţii locale în minim 1.500 de localităţi”, a scris Orban, miercuri, pe Facebook.

El precizează şi că a fost aprobată înscrierea în Forţa Dreptei a peste 2.500 de membri.

”Urmărim ca până la sfârşitul anului să implicăm alături de noi în această construcţie peste 25.000 de membri, oameni onorabili, de caracter, care au ce oferi comunităţii. Printre noii noştri colegi sunt liberali de caracter, care au preferat să treacă în opoziţie împreună cu noi decât să se prostitueze alături de PSD, dar şi foarte mulţi români care nu au mai făcut politică până astăzi şi care vor să contribuie la însănătoşirea vieţii publice din România”, a adăugat fostul lider PNL.

El precizează că la nivel parlamentar membrii partidului au iniţiat o serie de proiecte legislative importante, menţionând proiectul de reducere a preţului la pompă al carburanţilor prin reducerea accizelor şi a TVA, iniţiativa legislativă de reducere a facturilor la energie electrică şi gaz prin anularea accizei, a bonusului de cogenerare, a costului pentru certificatele verzi şi prin reducerea TVA la 5%, proiectul de introducere a sistemului de susţinere a firmelor şi angajaţilor cunoscut sub numele de Kurzarbeit, proiectul de creştere a pensiilor prin luarea în calcul a întregii perioade în care oamenii au lucrat în grupa 1 sau 2 de muncă şi a altor venituri obţinute pentru care s-au plătit contribuţii, reducerea de la 18 la 16 ani a vârstei de la care tinerii pot înfiinţa firme sau persoane fizice autorizate, proiectul de lege privind plata concediilor medicale, iniţiativa de transfer către autorităţile locale a activelor deţinute şi neutilizate de companiile de stat.

De asemenea, Orban arată că a fost demarată formarea comisiilor de specialitate ale partidului pe domenii de activitate.

Recent, preşedintele partidului Forţa Dreptei a afirmat că intenţionează să candideze la președinție, dar şi că preşedintele Klaus Iohannis i-a produs cea mai mare dezamăgire dintre toţi cei alături de care a făcut politică.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#forta dreptei, #Ludovic Orban, #PNL, #PSD, #presedintie 2024 , #stiri Ludovic Orban