Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP

Autor: Dan Stan
Sambata, 20 Aprilie 2024, ora 14:45
8679 citiri
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, la conferința Forța Dreptei

Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă".

Ludovic Orban este șeful Forței Dreptei (FD), un nou partid, aliat cu USR și cu PMP în următoarele rânduri de alegeri. În acest weekend, Orban a profitat de ocazie pentru critica aspru PSD + PNL, pentru a anunța că Dreapta Unită își propune câștigarea alegerilor și pentru a jigni judecătorii de la Curtea Constituțională a României (CCR).

„Am făcut zeci de sesizări la CCR împotriva legilor strâmbe trecute pe repede-înainte, cu degetul sus, fără discernământ, prin Parlament, de o majoritate care pare tot mai nesimțitoare față de nevoile oamenilor. Din păcate, azi în România, trebuie să spunem clar și limpede, Curtea Constituțională nu este Curtea Constituțională, ci este curtea de sclavi ai PSD și PNL care nu mai ține cont de Constituție și de interesul general, ci pur și simplu dă decizii numai pentru a satisface pe cei aflați azi la putere”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a vorbit inclusiv despre Avocatul Poporului, Renate Weber.

„Marea majoritate a instituțiilor statului sunt ocupate de politruci care parcă sunt extrași din perioada stalinistă, anii '50, gen Toni Greblă, gen Florin Iordache care conduce Consiliul Legislativ. Renate Weber, Avocatul Poporului, pentru promisiunea că va mai primi un mandat a făcut ceva pe Constituției, pe lege și pe atribuțiile Avocatului Poporului și a refuzat să atace la CCR ordonanța de comasare a alegerilor”, a mai declarat liderul Forța Dreptei.

Ludovic Orban, în război cu „securiștii"

Prioritatea, „reforma serviciilor sercrete". El a anunțat un mare război împotriva „securiștilor acoperiți și neacoperiți", care vor să „influențele deciziile politice, ale justiției și ale administrației", dar și să distrugă „oamenii de afaceri". România e condusă de 34 de ani de aceeași alianță, formată și „securiști", a concluzionat Orban.

„Nu mi-e frică de voi, securiștilor! O voi spune mereu! Nu există democrație fără control civil asupra serviciilor de informații!", a comentat Orban. „În nicio țară din UE, serviciile secrete nu sunt militarizate!", a subliniat fostul șef PNL.

Quarterly Report - Editia 4

Cum a reacționat Răducu Mazăre la anunțul eliberării tatălui său. ”Am învăţat că nu trebuie să avem aşteptări”
Cum a reacționat Răducu Mazăre la anunțul eliberării tatălui său. ”Am învăţat că nu trebuie să avem aşteptări”
Răducu Mazăre s-a arătat foarte fericit de vestea eliberării tatălui său și a precizat că va merge cu familia să să-l aștepte pe Radu Mazăre la ieșirea din închisoare. Instanța a...
"Nu putem avea o relaţie". Cu ce îl amenință candidatul liberal Sebastian Burduja pe Nicușor Dan
"Nu putem avea o relaţie". Cu ce îl amenință candidatul liberal Sebastian Burduja pe Nicușor Dan
Dacă nu acceptă să participe la o dezbatere electorală, Nicușor Dan nu va mai fi susținut de liberali, în eventualitatea obţinerii unui nou mandat, a anunţat luni, 27 mai, în şedinţa...
#forta dreptei, #Ludovic Orban, #PNL , #alegeri 2024