Ludovic Orban somează Guvernul Ciucă să organizeze alegerile locale în cele peste 50 de localități rămase fără primar

Luni, 24 Aprilie 2023, ora 16:59
1350 citiri
Ludovic Orban somează Guvernul Ciucă să organizeze alegerile locale în cele peste 50 de localități rămase fără primar
Preşedintele Forţei Dreptei Ludovic Orban a acuzat guvernul de „atutudine antidemocratică” FOTO Facebook / Ludovic Orban

Preşedintele Forţei Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni, 24 aprilie, că prin refuzul de a emite hotărârea de organizare a alegerilor locale în cele 57 de localităţi în care este vacantă funcţia de primar, miniştrii se află în situaţia de a comite două infracţiuni.

Concret, Orban susține că miniștrii riscă să comită abuz în serviciu şi împiedicare a exercitării drepturilor electorale.

"Joaca s-a terminat. Astăzi, Guvernul a arătat foarte clar că nu doreşte să organizeze alegeri, aducând elementul ultim necesar pentru a constata că se află într-o situaţie gravă şi anume cea de a comite infracţiuni. (...) Le atrag atenţia membrilor Guvernului că prin refuzul de a emite hotărârea de Guvern de organizarea a alegerilor se află în situaţia de a comite două infracţiuni: infracţiunea de abuz în serviciu, evident, în care intervine forma agravantă din Legea răspunderii ministeriale şi, de asemenea, infracţiunea de împiedicare a exercitării drepturilor electorale", a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că "s-a ajuns într-un punct" în care nu se mai poate accepta "atitudinea antidemocratică" a Guvernului, "dispreţul faţă de Constituţie, faţă de legile ţării, faţă de drepturile fundamentale ale cetăţenilor".

"Voi transmite, în cursul zilei de mâine, fiecărui ministru o scrisoare în care le voi spune, printre altele, că astăzi se cred mari şi tari şi cred că îşi pot permite orice abuz şi că pot să îşi permită să calce în picioare orice lege şi că îşi imaginează că nu se va găsi vreun procuror suficient de curajos care să instrumenteze un astfel de dosar, dar mâine s-ar putea să mai fie miniştri, iar faptele rămân, infracţiunile au fost comise. Dacă nu se va emite, în termen de 10 zile, hotărârea pentru organizarea alegerilor voi depune sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a solicita declanşarea anchetei penale pentru săvârşirea de către membri Guvernului a celor două infracţiuni", a transmis fostul premier.

Eveniment Quarterly Report

A fost stabilită data alegerilor din 2024. Jocurile care încurcă planurile PSD și PNL
A fost stabilită data alegerilor din 2024. Jocurile care încurcă planurile PSD și PNL
Liderii PNL și PSD au decis când vor avea loc alegerile din 2024 pentru Parlamentul European și cele locale. Alegerile europarlamentare vor fi organizate pe 9 iunie, când vor avea loc în...
Nou scandal în Parlament între Virgil Popescu și George Simion: ”Hoțule”/”Prostule”
Nou scandal în Parlament între Virgil Popescu și George Simion: ”Hoțule”/”Prostule”
Deputatul PNL Virgil Popescu a solicitat marţi, 5 decembrie, Biroului permanent, sancţionarea liderului AUR, George Simion, pe motiv că acesta a folosit, în şedinţa de plen din 29 noiembrie,...
#forta dreptei, #Ludovic Orban, #alegeri locale, #alegeri locale anticipate, #Guvernul Romaniei , #Stiri Ludovic Orban
Comentarii
E
EmigrantulAnonim
rank 5
citu si sica vor forma "Forta celor Dreptilor"sau "Dreptii Fortosi"