Liderul Forța Dreptei vrea coaliție cu USR și PMP în anul electoral 2024: ”Pesediștii își doresc candidatul extremist”

Sambata, 10 Iunie 2023, ora 13:55
3032 citiri
Liderul Forța Dreptei vrea coaliție cu USR și PMP în anul electoral 2024: ”Pesediștii își doresc candidatul extremist”
Urnă vot FOTO Unsplash

Preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban susţine că a avut mai multe întâlniri cu liderii USR şi PMP, Cătălin Drulă şi Eugen Tomac, pentru a negocia o coaliţie de centru-dreapta în perspectiva alegerilor de anul viitor. În emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, Ludovic Orban a precizat că USR, PMP şi Forţa Dreptei ar trebui să meargă împreună încă de la alegerile europarlamentare din 2024.

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a fost întrebat de ce nu apare în poză alături de Cătălin Drulă şi Eugen Tomac, care au dat startul coagulării dreptei împotriva coaliţiei PSD-PNL.

”Startul unei coagulări a dreptei a fost dat mai de mult. Am avut mai multe întâlniri (cu Cătălin Drulă şi cu Eugen Tomac - n.r.). Orice discuţie pentru coagularea unui pol de centru-dreapta care să poată să creeze o alternativă competitivă, serioasă la actuala putere este binevenită şi nu poate decât să mă bucure. În mod evident, eu sunt susţinătorul unei coaliţii de centru-dreapta, care să aibă la bază valorile liberal-conservatoare şi care să dea cu adevărat o speranţă oamenilor dezamăgiţi, supăraţi, care nu mai cred în şansa unei schimbări în bine, să poată să retrezească speranţa pentru partea din societate care este profund nemulţumită faţă de modul în care este guvernată România”, a declarat Ludovic Orban la Prima TV.

Fostul premier susţine că nu a existat o dispută între el şi Cătălin Drulă legată de o viitoare împărţire a funcţiilor. ”N-am avut nicio discuţie legată de funcţii. Absolut nicio discuţie. Am avut discuţii legate de situaţia politică şi de faptul că este absolut necesare o asemenea coalizare”, a spus Orban.

Întrebat dacă USR, PMP şi Forţa Dreptei ar trebui să meargă împreună încă de la alegerile europarlamentare, Ludovic Orban a răspuns: ”Da, pentru că un vehicul politic nou trebuie să-l faci cunoscut către toţi cetăţenii. Ţinând cont de cum arată media astăzi, ţinând cont de ce s-a întâmplat şi pe reţelele de socializare - şi anume noii algoritmi de la Facebook, care au distrus complet reach-ul pentru comunicarea politică - ca să poţi face cunoscut un brand la nivelul tuturor cetăţenilor români cu drept de vot ai nevoie de minim şase luni de zile şi de participarea în cel puţin o tură de alegeri, astfel încât la următoarele alegeri să obţii cu adevărat rezultatul maxim”.

Două echipe din partea USR şi PMP au purtat, miercuri, discuţii despre construirea unei alternative de dreapta la coaliţia PSD-PNL în contextul anului electoral 2024. Astfel, Echipele USR şi PMP, conduse de preşedinţii Cătălin Drulă, respectiv Eugen Tomac, au discutat despre alegerile din 2024 şi datoria opoziţiei democratice de a oferi României o alternativă onestă la dezastrul pe care îl reprezintă Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă. Cei doi mai consideră că partidul AUR este „perdeaua de fum ridicată în disperare de Marcel Ciolacu”, potrivit comunicatului de presă al USR.

”PSD şi-a creat această opoziţie, AUR”

Fostul premier Ludovic Orban susţine că PSD îşi doreşte o finală prezidenţială cu candidatul AUR. ”Dacă intră în turul doi cu un candidat decent de centru-dreapta, şansele de a câştiga alegerile prezidenţiale sunt foarte mici”, a spus Ludovic Orban, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV.

”Bătălia la alegerile prezidenţiale o să fie foarte dură, între trei poli: PSD, care fie se aliază cu PNL, fie (candidează -n.r.) PSD ca PSD. Eu estimez în continuare o posibilă candidatură comună PSD-PNL la alegerile parlamentare şi prezidenţiale. O să mai ai o coaliţie de centru-dreapta, care se va bate să intre în turul doi. Şi o să ai şi candidatul extremist pe care şi-l doresc pesediştii şi o să facă tot ce este posibil ca să-l urce în turul doi, pentru că ei ştiu foarte clar că dacă intră în turul doi cu un candidat decent de centru-dreapta şansele lor de a câştiga alegerile prezidenţiale sunt foarte mici”, a declarat Ludovic Orban la Prima TV.

Întrebat dacă estimează o finală PSD versus AUR la prezidenţiale, Ludovic Orban a răspuns: ”Asta îşi doreşte PSD. Pentru asta PSD şi-a creat această opoziţie, a creditat această opoziţie (AUR - n.r)”.

Reacția lui Ciolacu după ce USR şi Forţa Dreptei au sesizat CCR pe măsurile fiscale: ”E dreptul lor”
Reacția lui Ciolacu după ce USR şi Forţa Dreptei au sesizat CCR pe măsurile fiscale: ”E dreptul lor”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că este dreptul Opoziţiei să formuleze sesizări la Curtea Constituţională, referindu-se la sesizarea USR şi partidului Forţa Dreptei asupra legii privind...
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a lansat marţi, 3 octombrie, în plenul Camerei Deputaţilor, un atac la adresa USR despre care spune că s-a retras de la guvernare „cu pantalonii...
#forta dreptei, #PMP, #USR, #Ludovic Orban , #Stiri Ludovic Orban