Putin are o problemă în Ucraina: Catastrofa forțelor aeriene ale Rusiei VIDEO

Vineri, 01 Iulie 2022, ora 23:58
6971 citiri
Putin are o problemă în Ucraina: Catastrofa forțelor aeriene ale Rusiei VIDEO

Vladimir Putin și generalii săi au crezut că avioanele de luptă rusești vor face praf forțele aeriene ucrainene și vor distruge mai multe ținte de la sol pentru a obține superioritatea în aer în câteva zile. Însă, au trecut deja patru luni de la invazie, iar performanța aeronavelor Moscovei în război este o catastrofă, fiind pierdute numai puțin de 81 de aparate.

Rusia trebuia să distrugă sistemele de rachete sol-aer ale Ucrainei odată cu invazia declanșată de Vladimir Putin în 24 februarie 2022, pentru a crea o superioritate aeriană pentru forțele aeriene ale Moscovei, dar acest lucru nu s-a întâmplat, potrivit 19fortyfive.

Atacurile avioanelor de luptă rusești ar fi trebuit să producă un șoc în rândurile armatei ucrainene, dar ele au realizat puțin pe câmpul de luptă, au remarcat experții militari. Iar forțele terestre ale armatei roșii au suferit din cauza lipsei de sprijin aerian, mai ales când a fost vorba de salvarea tancurilor și a transportoarelor blindate, care călătoreau în coloane lungi și pe distanțe mari.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Astfel, forțele ucrainene au folosit dronele turcești Bayraktar TB2 și au preluat controlul pe multe fronturi, bombardând cu succes tancurile inamice.

Experții au observat că avioanele rusești au zburat în afara razei de acțiune a apărării aeriene ucrainene și au tras rachete dirijate, care nu au schimbat cu adevărat soarta războiului.

Lovitura secolului: Comoară a naziștilor de 1 miliard de dolari ascunsă în Elveția VIDEO

Serviciile de Informații americane și britanice, care monitorizează situația au indicat faptul că pierderile forțelor aeriene ale Rusiei au fost catastrofale, un număr de 81 de avioane au fost doborâte, față de numai 39 ale Ucrainei.

Rușii au reușit o oarecare superioritate în Donbas, dar Justin Bronk, un expert în securitate de la think-tank-ul Royal United Services Institutte (RUSI) din Londra, nu crede că forțele aeriene au avut o contribuție decisivă la câștigarea bătăliilor.

Eșec al forțelor aeriene ale Rusiei în Ucraina

S-a observat că rachetele ghidate ale Rusiei sunt rare. Avioanele de luptă Su-34 și Su-25, care au reputația unor ”tancuri aeriene”, au fost forțate să se bazeze doar pe bombe și rachete neghidate.

Observatorii au constatat că forțele aeriene ale Rusiei au avut puțină experiență în luptele reale dintr-un spațiu inamic ostil. Este posibil să fi bombardat în Siria, dar acolo rezistența forțelor aeriene inamice nu a contat.

Adevărul șocant dezvăluit de americani și englezi: Pierderile Ucrainei mai mari decât un corp de armată al Marii Britanii

”Rusia nu a apreciat niciodată pe deplin utilizarea puterii forțelor aeriene dincolo de sprijinul trupelor terestre. Ca urmare, Rusia, în toate războaiele sale, nu a condus niciodată o campanie aeriană strategică”, a spus David Deptula, general-locotenent în retragere al Forțelor Aeriene din Statele Unite.

Rusia nu și-a putut impune superioritate aeriană deasupra teritoriului Ucrainei în război, iar acest lucru s-a văzut în rezultatele slabe de pe câmpul de luptă. Mai mult decât atât, unele dintre cele mai bune avioane de luptă ale Moscovei Su-34 și Su-25 au fost doborâte de forțele ucrainene.

Citeste si:
Spionii ruși refuză să mai țină capul plecat în fața lui Putin: Revoltă contra morții din Ucraina, chiar dacă primeau salarii colosale
Spionii ruși refuză să mai țină capul plecat în fața lui Putin: Revoltă contra morții din Ucraina, chiar dacă primeau salarii colosale
După ce a declanșat invazia din Ucraina în urmă cu peste 160 de zile, Vladimir Putin se confruntă cu o nouă criză, care îi pune în pericol obiectivele sale de acaparare a teritoriilor din...
Fost șef al Serviciului Secret MI6 spune lucruri din culise: Cum este gândit sfârșitul lui Putin VIDEO
Fost șef al Serviciului Secret MI6 spune lucruri din culise: Cum este gândit sfârșitul lui Putin VIDEO
Fostul șef al Serviciului Secret MI6 al Marii Britanii, Sir Richard Dearlove a vorbit despre președintele Rusiei Vladimir Putin, într-un episod al podcastului One Decision la Londra, de joi, 11...