Unitatea secretă a Ucrainei similară forțelor americane Navy SEAL: Lovește din umbră trupele Rusiei VIDEO

Marti, 30 Mai 2023, ora 00:44
5354 citiri
Unitatea secretă a Ucrainei similară forțelor americane Navy SEAL: Lovește din umbră trupele Rusiei VIDEO
Forțele speciale ale Ucrainei dau lovituri prin surprindere armatei Rusiei FOTO / Insider

Ucraina a reușit să creeze unități secrete pe teritoriul său, care acționează din umbră împotriva cotropitorilor regimului lui Putin. Forțele speciale ale Kievului sunt similare trupelor Navy SEAL ale Statelor Unite, iar ele îndeplinesc misiuni ascunse care dau lovituri armatei Rusiei, în efortul de a o alunga din Ucraina.

O bătălie liniștită, dar intensă, se dă în apropiere de Herson, orașul pe care Ucraina l-a recucerit de la forțele Rusiei anul trecut. Lupta se desfășoară de-a lungul râului Nipro, care împarte teritoriul ucrainean și cel deținut de ruși, potrivit Business Insider.

În noiembrie, eliberarea malului de vest al Oblastului Herson și a capitalei provinciei, orașul Herson, a adus armata ucraineană în raza de acțiune a pozițiilor rusești de peste râu. Acum, cele două părți duc o luptă mortală în insule, mlaștini și insule ale deltei Nipro.

Fostul șef al Serviciului de spionaj MI6 dezvăluie: ”Amenințarea lui Putin din Ucraina poate fi oprită de un singur lucru”

De luni de zile, forțele ucrainene de operațiuni speciale, inclusiv cei ai Centrului 73 Naval de Operații Speciale, efectuează raiduri fluviale împotriva pozițiilor rusești de-a lungul râului Nipro.

În ianuarie 2023, de exemplu, forțele speciale din unitate au făcut raid pe malul de est și au distrus un post de comandă și control rusesc. Folosind drone și canoniere, trupele speciale ucrainene i-au atacat pe ruși și au distrus poziția înainte de a scăpa în noapte.

"Operațiunile pe râu necesită multă coordonare între elementele de raid și cele de susținere. Când adunați laolaltă o grămadă de tipi puternic înarmați în miezul nopții, există o mulțime de șanse ca ceva să meargă prost", a spus un fost ofițer Navy SEAL.

"Băieții de la sol depind de puterea de foc a băieților. Dar comandantul general trebuie să sincronizeze cele două elemente pentru a preveni un incident cu foc inamic", a adăugat fostul militar american din forțele SEAL.

Fost șef al CIA avertizează: Zilele lui Putin sunt numărate, dar o altă amenințare este cea mai mare

Forțele speciale de la Centrul 73 Naval de Operații Speciale din Ucraina s-au numărat și ei printre primele trupe ucrainene de pe celebra Insula Șerpilor, după ce forțele ruse au evacuat-o.

Cel de-al 73-lea Centru Naval de Operații Speciale era bazat pe Brigada a 17-a Navală cu scop special din epoca sovietică. Înființată ca unitate de antrenament, a devenit cunoscută pentru raidurile sale cu ambarcațiuni mici și misiunile de recunoaștere efectuate în spatele liniilor rusești de-a lungul râului Nipro.

Unitatea este structurată pe aproximativ aceleași linii ca o echipă US Navy SEAL și are sediul în regiunea Nikolaev, chiar la vest de regiunea Herson. Al 73-lea Centru Naval de Operații Speciale ar putea juca un rol semnificativ în viitoarele lupte la scară largă. Dacă armata Ucrainei lansează atacuri majore în sud, malul de est al Hersonului ar fi o țintă probabilă, dar pentru a ajunge acolo ar fi nevoie de mutarea trupelor și a vehiculelor cu barca.

Eveniment Quarterly Report

După Polonia, o altă țară europeană ar putea întoarce spatele Ucrainei. ”Nu vom trimite nici măcar un cartuş!”
După Polonia, o altă țară europeană ar putea întoarce spatele Ucrainei. ”Nu vom trimite nici măcar un cartuş!”
Partidul slovac de opoziţie SMER-SSD, condus de fostul premier Robert Fico, şi-a mărit uşor avansul faţă de contracandidatul său liberal, Progresivne Slovensko, înainte de alegerile din 30...
Lider PSD despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Lider PSD despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Senatorul Robert Cazanciu (PSD), a declarat luni, despre flagrantul preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, că imaginile apăarute în spaţiul public sunt ireale şi că nu...
#forte speciale ucraina, #forte speciale misiuni secrete, #Navy Seals unitati elita, #unitati speciale, #Ucraina razboi, #Rusia razboi , #Razboi Ucraina